8 film, amit minden kajarajongónak látnia kell - újra és újra és újra

8 film, amit ha szeretsz enni, tuti, hogy nem csak egyszer láttál - különös tekintettel a főzős-evős jelenetekre. Dőlj hátra, csorogjon a nyál! (x)

Este, kimerülten, éhesen mi lenne jobb, mint vacsoráddal az öledben megnézni egy gasztrós filmet? Mi ezeket ajánljuk - sanszos, hogy láttad őket, de nem lehet elégszer újranézni, főleg azokat a bizonyos jeleneteket!

1.Ízek, imák, szerelmek

Julia Roberts testi-lelki utazása néhány kultikussá vált kajajelenettel megspékelve - gondoljatok csak a spagettikre vagy a pizzára !

Rendeld meg a bestseller könyvet itt!

2. Csokoládé

Ez az a film, amit anno emlékszem, hogy csokival a kezemben néztem végig a moziban - figyelmeztettek előre, hogy csak így lehet bírni. Tény. És akkor ott van még Johnny Depp is.

Ha megkívántad:

Csokis avokádópuding

Ella Woodward nagyszerű szakácskönyvéből van ez a recept, minimális módosításokkal. Ami engem illet, azt hiszem ez a kedvenc édességem. Egyáltalán nem túlzok, ha azt mondom, hogy 5 ...

Csokis-diós kocka

Ez anyukám receptje. Amikor megkérdezi, hogy mit is süssön nekünk, akkor mi szinte mindig ezt kérjük. Nagyon könnyű az állaga, és nincs is benne liszt.

3. Bridget Jones naplója

2001-es film (úristen, de rég volt), de a kék leves és a szárával szervírozott kapribogyós fogás belénk égett örökre. De helyette mindig jöhet a rántotta!

4.Julie & Julia

Julia Child és Julie összefonódása, hangulatos párizsi főzőiskola, hagymavágás, kacsacsontozás, vajimádat. Azóta tudjuk, hogy a gombát nem szabad összezsúfolni, különben nem kap szép színt! A film egyik kultikus étele ízHUSZÁRT is megihlette.

Tudtad?

Az akció időtartama: 2017. november 1.-30.

Rendelj most a lira.hu webáruháztól 2000 Ft felett, és könyveidet az MPL ingyenesen kiszállítja!Több mint 3000 átvételi pont közül választhatsz!

5. Az élet ízei

Mutassatok egy embert, aki nem akarja azóta is kipróbálni az ominózus indiai omlettet, amit az egyik kulcsjelenetben készítenek!

Rendeld meg a filmet itt!

6. Szindbád

Huszárik Zoltán 1971-es filmdrámája, melyben Latinovits híres velő- és húslevesjelenete tényleg örök emlék.

Rendeld meg a filmet itt!

7. A Séf

Apa és fia nyálcsorgatást előidéző sajtos melegszendvicse - azóta is sokszor eszünkbe jut, hogy láttuk a moziban!

8. L'ecsó

A híres lecsójelenet - ami igaziból ratatouille, azaz lecsó franciásan, padlizsánnal, sok zöldséggel. Igencsak maradandó ez a jelenet, főleg egy patkánytól :)

Ha pedig magad főznéd, némi extrával:

Ratatouille pussycat konyhájából

A televízióban a "French Food Safari" műsorában Guillaume Brahimi nevű, dél-franciaországi híres mesterszakács mutatta be ezt az ételt. Megpróbáltam a lehető legpontosabban leutánozni ...

Pipérade

A francia-spanyol határról származó baszk lecsó, a nyár utolsó érett lédús paradicsomaiból az igazi! :)

Lecsó libamájjal

Kiskoromban nem kedveltem a lecsót, a puha, összetöppedt zöldségek látványa nem nyerte meg a tetszésemet. Egyszer azonban megkóstoltam nagymamám főztjét, és szerelem lett belőle. Ez egy ...

Rendelj a lira.hu webáruháztól most, és az MPL ingyen szállítja!Az akció időtartama: 2017. november 1.-30.Részletekért kattints ide!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...