Volt pár jó ötletünk korábban is, amit megosztottunk veletek, mi mindenre alkalmazható még a jégkockakészítőtök. Ha találunk új felhasználási módokat, mindig megírjuk nektek. Nézzétek meg a legújabb videót!
Fagyassz, tartósíts, és ízesíts még jobban!
- Tölts raviolit gond nélkül- a tartóra helyezett tészta könnyebben tölthető, és egyből jól látszik rajta, hol kell felvágni darabokra. A biztonság kedvéért a kés lapjával nyomkodd le a párnácskák széleit. Itt egy szuper recept hozzá!
- Borítsd virágba a jeged - buli előtt készíts virágos jeget, ebbe hűtsd be a pezsgőt, a bort vagy a szörpit. Ugye milyen szép!
- Csokis keksz – készíts direkt több alaptésztát hozzá, ezt vagy csak a maradékot fagyaszd le, vedd elő bármikor később, dobd a sütőtálcára, edd kedvedre!
- Készíts saját töltött csokit - ez itt éppen nutellával, karamellel és a tetején nagyszemű sóval készült, de használd nyugodtan a fantáziád!
- Borkockák – maradt az üveg alján egy kevéske borocska? Másnapra már nem az igazi, főleg, ha a dugóját sem találod. Inkább fagyaszd kockákba és használd fel a következő ragu készítésénél!
- Bőrhűsítő jégkockák – fagyassz aloegélt a mélyedésekbe. Kapj elő egyet, ha leégtél, megkarcoltad a bőröd, megkarmolt a cica vagy éppen hozzáértél a forró vasaló széléhez, és ezzel hűsítsd a sebesülésed.
- Tartósíts fűszernövényeket – vízben, vajban és olívaolajban is megteheted. A vizeset tedd leveshez, a zsiradékban fagyasztott bármilyen hús- , zöldség vagy tojássütéshez, pirításhoz szuper lesz.
- Jegeskávé a köbön – fagyaszd le mindkét alkotóelemét! Külön a tejet és a kávét. Aztán jöhet a mixer, és az izgalmasabbnál izgalmasabb keverési ötletek!
Ezeket olvastad már?
Kapaszkodj: a forró vízből előbb lesz jégkocka, mint a hidegből!...
Egy egészen meglepő, egyszerű, tömör és rövid jóhírt tartogattunk nektek péntekre, a hét legjobb napjára!
NosaltyÍzesített vajjal gyorsan és finoman
Fűszervajat keverni nem nagy ördöngösség, gyorsan megvan, és a vele készített ételek sokkal, de sokkal finomabbak lesznek. Nézzük, mit és hogyan kutyulj!
GrétiTökéletes előétel – készíts tojásraviolit!
Tükörtojás? Nem az, csak úgy néz ki! A vékony tésztakorong medvehagymás ricottakrémet és egy üde tojássárgát rejt. Vágj bele!
Gréti10 apró trükk, hogy tökéletesre fejleszd az érzékszerveid a konyhában
Ne dőlj be a receptekben megadott sütési paramétereknek, döntsd el te mikor van kész a sütőben a pite! Íme néhány "érzékletes jó tanács", amelyek segítenek neked.
Grétiforrás: tastemade