8 étel, amit ne rendelj az első randin

Adunk pár tanácsot arra vonatkozóan, hogy éttermi randi esetén mivel mehetsz biztosra, és mi az, amit mindenképpen jobb, ha elkerülsz!

Amerikai szaftos tarja receptje

Ha az első randi programja közös vacsora lesz, jó, ha néhány ételt elkerülsz… A HuffingtonPost vicces összeállításában olyan ételeket gyűjtött össze, melyeket azok “mellékhatásai” miatt jobb elkerülni. Ilyenkor a legapróbb mozdulatainkat is figyeli a másik fél, és ha ez még nem lenne elég indok felfokozott érzelmi amplitudónkra, akkor nem árt arra is odafigyelni, hogy mit rendelünk, mert akármennyire is szeretjük a fokhagymás kenyeret, lehet, hogy a másik fél nem fog örülni az átható bukénak. Persze a lista csak félig komoly, de megfontolásra érdemes!

Spenót pesto

A klasszikus, genovai recept szerint a pesto bazsalikomból készül. Egyre inkább elterjedni látszanak azonban a különféle variációk pestora: ma nem lepődünk már meg a petrezselyem ...

Egyszerű fokhagymás sült oldalas

Szerintem ennél a hagyományos, közkedvelt ételnél a "kevesebb több" érvényesül maximálisan. Így finom, ahogy van, a maga egyszerűségében. A legtöbb főzelékhez pompásan passzol, de ...

1. Fokhagymás kenyér: a föntebb már szóba hozott pékáru igazi randigyilkos, de érvényes ez minden, az illatos gerezdekkel elkészített fogásra. Nem kell ide sok magyarázat, ha számítasz rá, hogy a randi során/végeztél közelebb kerülhettek egymáshoz, akkor ne (se!) rendelj fokhagymásat!

2. Borda: tény és való, hogy imádjuk mi is, de az első randin nem kéne magad degeszre tömni vele: egyrészt nagyon eltelít, álmosít, másrészt egy jó barbecue szósztól merő ragacs leszel. Menj biztosabbra.

3. Noodle: az ázsiai tésztaleves egy csomó egzotikus hozzávalót tartalmaz, ami irritálhat, de ha biztos vagy magadban, netán mindketten ezt rendeltek, akkor hajrá, előre a közös ramenre!

Mandulás pesto

Az olasz konyha egyik csúcsa nálam: a pesto, bármilyen formában. Nem volt itthon fenyőmagom, úgyhogy egy hirtelen gondolattól vezérelve mandulából készítettem el, most életemben ...

Pesto Rosso házilag

Imádom a vörös pesto bolti változatát, de az ott kapható kis üvegnyi szósz a fél fogamra se elég, így a címkéjén lévő összetevők alapján kikísérleteztem, hogy itthon hogyan ...

Édes bazsalikompesto

A hétvégén elutaztunk. Meglátogattuk egy barátunkat Schweinfurtban. Zenész a lelkem, vagy 25 éve DJ-ként dolgozik. Most már csak mellékállásban űzi, azt mondja, megkomolyodott, miközben ...

4. A legdrágább fogás az étlapon: egyszerűen csak ne. Nem elegáns...

5. Pesto: egyrészt azért ne, mert a pestoban nagyon intenzív illatú összetevőket válogatnak össze, másrészt azért ne, mert a sok, apróra vágott zöld színű fűszernövényből egy néhány könnyen a fogunkra ragadhat… nem túl esztétikus, viszont komikus.

6. Tequila: a rövidek egyszerűen nem randira valók. Ha minden nagyon rosszul alakul a randin, akkor utána egy baráttal esetleg leguríthattok belőle egyet.

7. Bab: talán magyaráznunk sem kell. Randizol.

8. Fasírt: hasfájás, eltelés, puffadás. Óvatosan.

(via HuffingtonPost)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...