1. Áztasd be a tésztát éjszakára, így másnap forró vízben akár egy perc alatt is készre főzheted.
2. A kemény sajtokat reszelés előtt hagyd egy kicsit szobahőmérsékleten melegedni. Utána mehet is a tésztára!
3. Ha vajra van szükséged a főzéshez, használat előtt vedd ki a hűtőből és pár percig helyezd a tűzhely közelébe melegedni, így hamarabb megolvad.
4. A főtt krumpli legegyszerűbb meghámozása: főzd harminc percig forrásban lévő vízben, majd helyezd 15-20 percre őket hideg vízbe. Ezután már csupasz kézzel is meghámozhatóak.
5. Sima víz helyett használj ásványvizet a zöldségek főzéséhez: nem csak puhábbra főnek tőlük, hanem fel is gyorsítja a főzési folyamatot.
6. Megmaradt az étel? Semmiképp se dobd ki, használd fel más ételekhez!
7. Ne szenvedj, távolítsd el az avokadó magját fél másodperc alatt: vágd fel az avokadót, szedd ketté, szúrd bele a kést a magba, amit aztán csak emelj ki. Ennyire egyszerű.
8. A hagyma pirítása közben adjunk hozzá egy kiskanál szódabikarbónát, amitől egy percen belül lágy, karamellizált állaga lesz, ugyanakkor nem ég oda.
Ezeket olvastad már?
Ezektől a "sunyi" trükköktől olyan eszméletlen guszták az ételek a...
Kulisszák mögötti felvételek egy zseni operatőr reklámfilmjeiből - repülő ételek és robbanó édességek. Figyelj és ámulj!
Brecz JuditMegmutatjuk a világ legdrágább hot dogját
A város, amely sosem alszik újabb luxus terméket kínál a tehetős New York-i lakosoknak, a klasszikus amerikai ételt viszont csak igen kevesen engedhetik meg maguknak.
NosaltyCsirkés leveskockával főzött a Michelin-csillagos séf, lehullott a lepel
“Nem kell tudniuk a vendégeknek” - közölte az üzletvezetővel Karunesh Kannah séf, aki David Beckhamnek, Charlize Theronnak is főzött már ínycsiklandó fogásokat.
Országh KittiEz a répa nagyon nem az, aminek látszik
Egy amerikai gyorsétterem gonosz módon álcázott tréfával szeretné átverni a vegánokat. Legújabb fogásuk egy tökéletes répának álcázott étel, amelynek semmi köze a zöldséghez.
Masszi- Rigó Csillavia Brightside