8 egyszerű trükk a gyorsabb főzésért

A nyár enyhén szólva sem az az időszak, amikor szeretünk órákig a konyhában tenni-venni! Néhány egyszerű konyhai trükkel jelentősen csökkenthető az ételek elkészítési ideje.

1. Áztasd be a tésztát éjszakára, így másnap forró vízben akár egy perc alatt is készre főzheted.

2. A kemény sajtokat reszelés előtt hagyd egy kicsit szobahőmérsékleten melegedni. Utána mehet is a tésztára!

3. Ha vajra van szükséged a főzéshez, használat előtt vedd ki a hűtőből és pár percig helyezd a tűzhely közelébe melegedni, így hamarabb megolvad.

4. A főtt krumpli legegyszerűbb meghámozása: főzd harminc percig forrásban lévő vízben, majd helyezd 15-20 percre őket hideg vízbe. Ezután már csupasz kézzel is meghámozhatóak.

5. Sima víz helyett használj ásványvizet a zöldségek főzéséhez: nem csak puhábbra főnek tőlük, hanem fel is gyorsítja a főzési folyamatot.

6. Megmaradt az étel? Semmiképp se dobd ki, használd fel más ételekhez!

7. Ne szenvedj, távolítsd el az avokadó magját fél másodperc alatt: vágd fel az avokadót, szedd ketté, szúrd bele a kést a magba, amit aztán csak emelj ki. Ennyire egyszerű.

8. A hagyma pirítása közben adjunk hozzá egy kiskanál szódabikarbónát, amitől egy percen belül lágy, karamellizált állaga lesz, ugyanakkor nem ég oda.

Ezeket olvastad már?

via Brightside

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek