70 recept, 250 konyhatechnikai eljárás, több, mint 1800 étel és fázisfotó, 10 fiatal séf

Megjelent a Paul Bocuse Intézet: A főzés magasiskolája c. enciklopédiája magyar nyelven - ráadásul bemutatkoztak a Bocuse d’Or magyar selejtezőjének résztvevői is!

70 recept, 250 konyhatechnikai eljárás, több, mint 1800 étel és fázisfotó – megjelent magyar nyelven a Paul Bocuse Intézet: A főzés magasiskolája című enciklopédia a Geopen Kiadó gondozásában. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia tankonyháján tartott ünnepélyes könyvbemutatón mutatkozott be először a nyilvánosságnak az a 10 fiatal séf, akik közül egyvalaki képviselheti majd Magyarországot a Bocuse d’Or Europe torinói döntőjében 2018-ban.

“Azért is jó ez a könyv, mert nem kifejezetten szakácsköny, sokkal inkább egy precíz technológiai gyűjtemény, amely nagyon jól csoportosítja a különféle kategóriákat. 70 olyan recept található benne az alapoktól egészen a csúcséttermi szintig, melyek segítségével a csúcsgasztronómia emblematikus ételeit is megismerhetik az olvasók” – mondta Széll Tamás, a Stand25 bisztró séfje, a Bocuse d’Or Europe jelenlegi címvédője a Geopen Kiadó legújabb gasztronómiai lexikonjának bemutatóján tartott kerekasztal beszélgetésen, melyen Babucs Éva a könyvkiadó vezetője is rész vett.

Ezen a rendezvényen mutatkoztak be először a Bocuse d’Or magyarországi elődöntőjének részvevői, valamint ugyanitt megtörtént a sorosolás is, és kiderült hogy a december 3-án a magyar selejtezőn ki melyik időpontban, és hányas boxban fog versenyezni.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke és Vomberg Frigyes bejelentették a verseny kötelező alapanyagait is: a főtémához borjúcombot, kacsamájat és salottahagymát, a vegetáriánus tányérhoz pedig rizottó rizst, fürjtojást és gombát kell majd használni a versenyzőknek.

Íme a 10 jelölt:

Dualszky-Kovács PéterElek RichárdGarai ÁdámHaraszti ZsoltKiss KrisztiánPohner ÁdámTóth PálVárnai PéterVeres IstvánVolenter István

Az enciklopédiáról bővebben: Paul Bocuse Intézet: A főzés magasiskolája 2017 – Geopen Kiadó

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

A világ legjobb étterme Angliában van? - A TripAdvsor felhasználói szerint igen

fotók:KÁLLAI MÁRTON

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...