A 7 utolsó nyári alapanyag - ezekért még elmehetsz a piacra!

Vége, elmúlt ez is, az igazi nyárnak hivatalosan egy hete van hátra  A piacokon körbejárva is egyre kevesebb az igazi nyári árukészlet - ezeket vegyétek, amíg lehet!

Az eper, málna, ribizli, cseresznye, meggy, zöldborsó ideje már rég lejárt, ha ma sétálunk végig a piacokon vagy a zöldségeseknél, az őszi termékeket látjuk túlsúlyban. Dinnye még akad ugyan, barack is, de a hamar jött nyárnak köszönhetően minden más is hamarabb beérett, így már itt a szőlő, a szilva és a körte, sőt a sütőtök is!

Ezt is nézd meg:

Bizarr dolgok, amik nem ételek, mégis megettük őket kiskorunkban

Ha akartok még egy kis nyarat a konyhátokba és a tányérra, ezeket készítsétek még el a fennmaradt nyári alapanyagokból:

1. Paradicsom

A nyárvég kedvence - az a rövid periódus, amikor végre elérhető árú a szép piros, naptól meleg, édeskés paradicsom. Tedd tészta tetejére, karikázd pizzára, salátába, passzírozd és tedd el télire, vagy főzd lecsóba!

Ezeket olvastad már?

2. Paprika

Lecsó, töltött paprika, saláták, szendvicsek - most olcsó a paprika, használd ki, és edd orrba-szájba!

Lecsókrémleves

Teljesen olyan ízű, mint egy hagyományos lecsó, és még rágni sem kell. Hidegen-melegen egyaránt finom.

3. Nektarin, őszibarack

Tegnapi infóim szerint (és szemem tanúbizonysága alapján) azt mondhatom, barackot még kaphatunk, szóval irány a szánk, a sütik vagy levesek!

Ezeket olvastad már?

4. Vajbab

Szintén tegnap győződtem meg róla, hogy még kapható, szóval dobjunk össze egy jó levest vagy főzeléket belőle, de rakottasokba is mehet!

5. Cukkini

Friss, olcsóbb, nagyon szerethető, univerzális, és rengeteg recepthez illik.

6. Dinnye

Most együk két kézzel az édes szeleteket, a zöldséges szerint már az utolsókat rúgja, főleg, ha hazait szeretnénk!

7. Tök

Töltsük meg, gyaluljuk, menjen főzelékbe, vagy kaporszósszal és hússal a sütőbe!

Főzés nélküli "tökfőzelék"

Nálam eddig ez a 2017-es év találmánya! Gyors, könnyű és egyszerű változat a tökfőzelékre. Nagyon üde és friss, pont amilyen az szezon első adag gyalult tökéhez passzol. A tetejét ...

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...