A 7 utolsó nyári alapanyag - ezekért még elmehetsz a piacra!

Vége, elmúlt ez is, az igazi nyárnak hivatalosan egy hete van hátra  A piacokon körbejárva is egyre kevesebb az igazi nyári árukészlet - ezeket vegyétek, amíg lehet!

Az eper, málna, ribizli, cseresznye, meggy, zöldborsó ideje már rég lejárt, ha ma sétálunk végig a piacokon vagy a zöldségeseknél, az őszi termékeket látjuk túlsúlyban. Dinnye még akad ugyan, barack is, de a hamar jött nyárnak köszönhetően minden más is hamarabb beérett, így már itt a szőlő, a szilva és a körte, sőt a sütőtök is!

Ezt is nézd meg:

Bizarr dolgok, amik nem ételek, mégis megettük őket kiskorunkban

Ha akartok még egy kis nyarat a konyhátokba és a tányérra, ezeket készítsétek még el a fennmaradt nyári alapanyagokból:

1. Paradicsom

A nyárvég kedvence - az a rövid periódus, amikor végre elérhető árú a szép piros, naptól meleg, édeskés paradicsom. Tedd tészta tetejére, karikázd pizzára, salátába, passzírozd és tedd el télire, vagy főzd lecsóba!

Ezeket olvastad már?

2. Paprika

Lecsó, töltött paprika, saláták, szendvicsek - most olcsó a paprika, használd ki, és edd orrba-szájba!

3. Nektarin, őszibarack

Tegnapi infóim szerint (és szemem tanúbizonysága alapján) azt mondhatom, barackot még kaphatunk, szóval irány a szánk, a sütik vagy levesek!

Ezeket olvastad már?

4. Vajbab

Szintén tegnap győződtem meg róla, hogy még kapható, szóval dobjunk össze egy jó levest vagy főzeléket belőle, de rakottasokba is mehet!

5. Cukkini

Friss, olcsóbb, nagyon szerethető, univerzális, és rengeteg recepthez illik.

6. Dinnye

Most együk két kézzel az édes szeleteket, a zöldséges szerint már az utolsókat rúgja, főleg, ha hazait szeretnénk!

7. Tök

Töltsük meg, gyaluljuk, menjen főzelékbe, vagy kaporszósszal és hússal a sütőbe!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek