7 tízórai-ötlet - készítsd gyerekekkel!

Mi a gyerkőcöd kedvence? Sonka, sajt, esetleg sült csirke? Összeállításunkban szuper ötleteket találsz! Dobjátok fel a tízórait, készítsetek együtt a színes finomságokat!

Sok családban az iskolakezdés egyet jelent a folyamatos szendvicsgyártással. Az év 365 napján izgulunk, hogy vajon eleget eszik-e a gyermekünk, de ezt tetézi még az az iskolában töltött 180, amikor nem látjuk pontosan, mi történik velük. Ez a kis összeállítás segítséget kíván nyújtani az aggódó szülők számára. Készüljetek fel a legfelszabadítóbb ötletre: hagyjátok, hogy a gyermeketek válogassa össze és pakolja be a saját tízóraicsomagját!

Az első időkben még segíthettek nekik, és biztosan lesz “Nincs kedvem, Anya légyszi!” nap is, de meglátjátok, milyen kis felelősségteljes uzsonnagyártó válik belőlük!

Ötletelj velünk, nézd meg az alábbi összeállításokat!

Így segítsd őket az uzsonna összeállításában:

  • legyen otthon mindig elegendő egészséges alapanyag
  • vacsorakészítésnél tartsd szem előtt a másnapi tízórai lehetőségét, a maradékok aranyat érnek!
  • készíts esetleg előre egy listát, miből válogathat a csemete

Ezeket olvastad már?

[viathekitchn]

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...