7 nap, 7 étel – Olasz, francia, kínai, thai, a lényeg, hogy finom legyen és gyors

Továbbra is a "Gyorsan, finomat!" elmélet mentén mutatunk néhány igazán ízletes és változatos receptet, ezúttal ismert és népszerű külföldi konyhák remekeit ajánljuk nektek.

A héten nagyon változatos kínálattal próbálunk meg a kedvetekben járni, az olasz tésztaféléktől kezdve a rizses, szójaszószos fogásokon át egészen a francia konyha könnyed, zöldséges receptjeiig mindenfélét ajánlunk, ami szemnek és szájnak ingere lehet.

HÉTFŐ

Kínai pirított tészta

Máris egy kedvenc gyorséttermi fogással indítjuk a hetet, ami otthon elkészítve még nagyobb kedvenc lesz, mint eddig. Ki hinné, hogy előkészítéssel és elkészítéssel együtt mindössze fél óra alatt össze lehet dobni ezt a receptet? Mi most egy csirkehúsos változatot hoztunk nektek, de akár húsmentesen is elkészíthetitek, az eredmény így is, úgy is pazar lesz! A teljes receptért kattints ide!

KEDD

Krémes francia rakott burgonya

Bár a rakott ételek éppenséggel nem készülnek el húsz perc alatt, ennél a receptnél csupán 30 percig kell aktívnak lenned az előkészítéssel és a főzéssel, ezután viszont már csak a sütőre kell hagynod a munka oroszlánrészét, az eredmény pedig egy nagyon különleges ízvilágú, krémes fogás lesz. A teljes receptet itt találod!

SZERDA

Retró milánói makaróni

A retró milánói makaróni receptjét itt találod!

Gyerekkorunk kedvencét a mai napig nem sikerült megunni, a recepthez pedig nem is kell sok minden, csak némi gomba, sűrített paradicsom, makaróni és sajt, na meg persze néhány kihagyhatatlan fűszer, mint az oregánó és a bors.

CSÜTÖRTÖK

Gong Bao csirke

A gong bao csirke receptjét itt találod!

A szecsuáni konyha egyik klasszikus, és nem mellesleg villámgyors fogása. Ez egy alaprecept, kedvünk szerint dúsíthatjuk bármilyen zöldséggel.

PÉNTEK

Baconös-gombás quiche póréhagymával

A baconös-gombás quiche teljes receptjét itt találod!

A gomba megint visszaköszön a héten, ezt az egyszerű, friss és gyors fogást azonban kár lenne kihagyni. A quiche messze nem olyan macerás, mint azt gondolnánk, ráadásul azért is nagyszerű, mert tetszés szerint variálhatjuk a tölteléket, így ha már unod a gombát, próbáld ki más friss, szezonális zöldségekkel!

SZOMBAT

Eredeti lasagne al forno

Hétvégére egy kicsit ráérősebb receptet hoztunk. A lasagne kialakulása meglepő módon az ókori Görögországig vezethető vissza, amikor a rómaiak megszállták az országot, és megismerték a helyi kultúrát, gasztronómiát. A lasagne feltehetően a görög “laganon”-ból  (csíkokra vágott lapos tészta) fejlődött ki, amit szintén réteges, szaftos ételek készítéséhez használtak, de a mai modern verziót már az olaszok tökéletesítették. Az eredeti lasagne receptjét ide kattintva találod.

VASÁRNAP

Illatos-omlós citromos csirke

Az illatos-omlós citromos csirke receptjét itt találod!

Van a kínai büfés íztelen, olajban tocsogó verzió, és van ez a ropogós, illatos, citromos változat. Te melyiket választod? Illatos-omlós csirke, kevesebb mint fél óra alatt!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Másra vágysz? Ezeket a nyári recepteket is próbáld ki!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...