A héten nagyon változatos kínálattal próbálunk meg a kedvetekben járni, az olasz tésztaféléktől kezdve a rizses, szójaszószos fogásokon át egészen a francia konyha könnyed, zöldséges receptjeiig mindenfélét ajánlunk, ami szemnek és szájnak ingere lehet.
HÉTFŐ
Máris egy kedvenc gyorséttermi fogással indítjuk a hetet, ami otthon elkészítve még nagyobb kedvenc lesz, mint eddig. Ki hinné, hogy előkészítéssel és elkészítéssel együtt mindössze fél óra alatt össze lehet dobni ezt a receptet? Mi most egy csirkehúsos változatot hoztunk nektek, de akár húsmentesen is elkészíthetitek, az eredmény így is, úgy is pazar lesz! A teljes receptért kattints ide!
KEDD
Krémes francia rakott burgonya
Bár a rakott ételek éppenséggel nem készülnek el húsz perc alatt, ennél a receptnél csupán 30 percig kell aktívnak lenned az előkészítéssel és a főzéssel, ezután viszont már csak a sütőre kell hagynod a munka oroszlánrészét, az eredmény pedig egy nagyon különleges ízvilágú, krémes fogás lesz. A teljes receptet itt találod!
SZERDA
Gyerekkorunk kedvencét a mai napig nem sikerült megunni, a recepthez pedig nem is kell sok minden, csak némi gomba, sűrített paradicsom, makaróni és sajt, na meg persze néhány kihagyhatatlan fűszer, mint az oregánó és a bors.
CSÜTÖRTÖK
A szecsuáni konyha egyik klasszikus, és nem mellesleg villámgyors fogása. Ez egy alaprecept, kedvünk szerint dúsíthatjuk bármilyen zöldséggel.
PÉNTEK
Baconös-gombás quiche póréhagymával
A gomba megint visszaköszön a héten, ezt az egyszerű, friss és gyors fogást azonban kár lenne kihagyni. A quiche messze nem olyan macerás, mint azt gondolnánk, ráadásul azért is nagyszerű, mert tetszés szerint variálhatjuk a tölteléket, így ha már unod a gombát, próbáld ki más friss, szezonális zöldségekkel!
SZOMBAT
Hétvégére egy kicsit ráérősebb receptet hoztunk. A lasagne kialakulása meglepő módon az ókori Görögországig vezethető vissza, amikor a rómaiak megszállták az országot, és megismerték a helyi kultúrát, gasztronómiát. A lasagne feltehetően a görög “laganon”-ból (csíkokra vágott lapos tészta) fejlődött ki, amit szintén réteges, szaftos ételek készítéséhez használtak, de a mai modern verziót már az olaszok tökéletesítették. Az eredeti lasagne receptjét ide kattintva találod.
VASÁRNAP
Illatos-omlós citromos csirke
Van a kínai büfés íztelen, olajban tocsogó verzió, és van ez a ropogós, illatos, citromos változat. Te melyiket választod? Illatos-omlós csirke, kevesebb mint fél óra alatt!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Másra vágysz? Ezeket a nyári recepteket is próbáld ki!