7 nap, 7 étel – A lila (majdnem) 50 árnyalatával főzünk a héten

A monotonitás ugyan nem kellemes dolog, vannak azonban olyan kontextusok, ahol abszolút érdekessé tehető az „ugyanolyan”, a „hasonló”. Próbáltunk már például egy egész héten át ugyanazzal a színnel főzni? Rögtön nem hangzik unalmas menünek, igaz?

A természet különböző színeit nagy élmény felhasználni a konyhában – főleg azokat, amelyek tényleg látványos, szinte kirobbanó színhatást eredményeznek. Lila fogásokat például több különböző alapanyaggal is alkothatunk: ott van a gumós cékla, a réteges káposzta, de akár még a pikáns lilahagymával is elérhetünk egy (inkább magentába hajló) haloványabb lilás árnyalatot. Sűrítsük ezeket az étkeket mind egy hétbe, és liluljunk be az evéstől...inkább, mint a mérgelődéstől.

Nézd meg galériánkban a lila színben pompázó heti ajánlatot!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Vesd bele magad az őszbe az alábbi cikkekkel:

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...