A természet különböző színeit nagy élmény felhasználni a konyhában – főleg azokat, amelyek tényleg látványos, szinte kirobbanó színhatást eredményeznek. Lila fogásokat például több különböző alapanyaggal is alkothatunk: ott van a gumós cékla, a réteges káposzta, de akár még a pikáns lilahagymával is elérhetünk egy (inkább magentába hajló) haloványabb lilás árnyalatot. Sűrítsük ezeket az étkeket mind egy hétbe, és liluljunk be az evéstől...inkább, mint a mérgelődéstől.
Nézd meg galériánkban a lila színben pompázó heti ajánlatot!
A lila (majdnem) 50 árnyalatával főzünk a héten
HÉTFŐ: Lila zöldségkrémleves
Turmixoljunk laktató és melengető krémlevest hétfőre, csupa-csupa lila színű zöldségből. Nem egy, nem is kettő, de rögtön négy különböző, lilás színben pompázó hozzávaló landol a kondérban, hogy egyesített erejükkel létrehozzák ezt az igazán különleges (mind ízben, mind kinézetben) étket.
KEDD: Marinált céklasaláta dióval, kecskesajttal, radicchioval
A lehető leglustábban összerakott elegáns saláta kerül kedden terítékre. Az ősz ízeivel és alapanyagaival dolgozhatunk, velük karöltve hozhatjuk létre a zöldséges-magvas-sajtos salátát, ami egy minutát sem hajlandó a köret szerepébe ragadva maradni: simán beillik főételnek, majd csak figyeljük meg egy tányér után!
SZERDA: A rózsaszín tészta, avagy a céklakrémes penne
Mivel továbbra is a gyorsaság a fő ismérve ezeknek a heti összeállításoknak, a szerdai ebédünk legyen ehhez a lehető leghűségesebb – készüljön mindössze 30 perc alatt. Ilyen tésztaszószt még egészen biztosan nem kóstoltunk korábban: krémes, lágy, karakteresen aromás-ízes, minden falatja lenyűgöző.
CSÜTÖRTÖK: Céklahummusz fehérbabbal
Főzés nélkül is jóllakhatunk csütörtökön, ezzel a krémes humusszal úszhatjuk meg a tűzhely bekapcsolását. Irodába/iskolába is szállítható és nem kell más az elfogyasztásához, mint egy foszlós kifli, egy puha pita vagy egy ropogós sárgarépa.
PÉNTEK: Lilakáposzta-fasírt pankomorzsában
Kívülről nem sokat mutatnak a ropogós bundába bújt golyóbisok, talán épp ezért is lehet oly' nagy a meglepetés, amikor beléjük harapva elénk tárul a lilakáposzta élénk, semmihez sem hasonlítható színe. Készítsünk egy nagy adaggal a fasírtból, mellé gyors főzeléket, vagy egyszerűen kenyeret-savanyúságot is fogyaszthatunk.
SZOMBAT: Céklás rizottó fűszeres, diós morzsával
A hétvégi napokra kényelmesebb, ráérősebb fogások kerültek, ezek közül az első egy végtelenül krémes rizottó. A sült cékla édeskés, karakteres aromája minden apró rizsszem közé beférkőzik, az egész egytálételt átjárja a zöldség csodás íze és még különlegesebb színe.
VASÁRNAP: Ínycsiklandó és tartalmas borscs
Levesfőzéssel indítottuk, most azzal is zárjuk a hetet, azzal a fontos különbséggel, hogy a vasárnapi menü fénypontja, a gazdag és laktató borscs minden, csak nem megúszós. De ne csüggedjünk, munkánk minden perce aranyat fog érni abban a pillanatban, amikor először merítjük kanalunkat a leves gőzölgő felszíne alá.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Vesd bele magad az őszbe az alábbi cikkekkel: