Nem csak a gyorsaság iránti vágy vagy az időhiány lehet az oka az egyszerűbb fogások választásának. Ott van például a komfort is, amit ezek a szimpla élvezetek adnak (egy pár perc alatt összedobott tésztaétel szinte instant éhségoltása), de az éppen aktuális évszak is magyarázat lehet erre (gondoljunk csak az őszre és annak megannyi színes és ízes, mégis valahol primitívnek aposztrofálható krémlevesére). Ha pedig már épp ezzel a két példával éltünk, töltsük meg az egész hetünket selymes krémlevesekkel és karakteres tésztákkal – gyorsan főnek, sokáig laktatnak, mi más kellhet még?
Nézd meg galériánkban a hétre szánt gyors krémleveseket és tésztákat!
Villámtészták és krémlevesek váltakoznak a héten
HÉTFŐ: Krémes sütőtökös spagetti
Sokan a „krémleves” szót meghallva rögtön a sütőtökre gondolnak (főleg ilyenkor ősszel), azonban a zöldségből oly' sok minden más is készülhet. Például tésztaszósz: a színe ugyanolyan kicsattanó állaga pedig hasonlóan selymes, mint a levesé, jelen esetben azonban spagettiszálakat von be gazdagon. Villákat elő!
KEDD: Legegyszerűbb brokkolikrémleves
Egy nagy fej brokkoliból már el is intézhetjük az egész család gyors ebédjét: a harsányzöld levest jó sok sajttal és ropogós kenyérkockákkal tálalhatjuk, hogy még laktatóbb legyen. Persze egy gyors tepsi sütemény is követheti.
SZERDA: Grízes tészta csokoládés meggymártással
Néha megérdemeljük, hogy az egész ebédünk egy nagy desszertből álljon: például grízes tésztából. Ezt a tésztaételt akár még el is könyvelhetjük „normális” főételként, hisz' nem a legdekadensebb...persze a rákanalazott csokis meggyszósz inkább az ellenkező hatást éri el. No sebaj, egyszer-kétszer ez is férjen bele!
CSÜTÖRTÖK: Krémes sültpaprika-krémleves tahinivel és fetával
Ha tettünk el nyáron húsos sült paprikákat, akkor azokból, ha nem, akkor néhány nagyobb darab kaliforniaiból készíthetünk lenyűgöző színű krémlevest. Ez már önmagában is kész ízorgia, de várjunk csak addig, míg rá nem kerül a tahini és a feta...akkor lesz csak igazán isteni!
PÉNTEK: Kelkáposztapesztós lasagne
Ebben a zord időben bizony már nem terem friss bazsalikom, az aromás bokrok és csokrok hiányában kénytelenek leszünk hát más utakat keresni. Ahelyett, hogy a költséges (és gyakran szomorkás) bolti üvegek felé fordulnánk, készítsünk ilyenkor is saját, házi pestót, abból, amink van. Kelkáposztából? Naná!
SZOMBAT: Fütyülő sárgarépa-krémleves
Ne aggódjon senki, azért mégsem maradunk narancssárga krémleves nélkül a héten: a sütőtök helyét azonban az olcsóbb és kevésbé megosztó sárgarépa veszi át. A belőle főzött nagy kondér leves éltet majd minket szombaton.
VASÁRNAP: Maradékmentő libahúsos linguine
Azt se felejtsük el a nagy krémlevesezés és tésztafalás közepette, hogy a hét vége felé sor kerül egy jeles napra. Ha a Márton-napi lakomából neadjisten maradna némi libahús vasárnapra, használjuk fel ebben az elegáns és ízgazdag fogásban. 30 perces ebéd, maradékmentés, csodás jóllakás: kell ennél több?
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Vesd bele magad az őszbe az alábbi cikkekkel: