7 nap 7 fogás – Ha semmire sincs időd, minden napra mutatunk egy megúszós ebédet

Ebben a nagy melegben gyors, könnyed nyári ételeket ajánljunk nektek ebédre és vacsorára.

Vessük bele magunkat ebbe a csodás nyári hétbe, süssünk-főzzünk gyorsan finom, friss alapanyagokból készült ételeket. Zöldségek, gyümölcsök, sült húsok, tiétek a pálya!

HÉTFŐ

Fűszeres sült padlizsán kuszkusszal

A fűszeres-kuszkuszos sült padlizsán receptjét itt találod!

Yotam Ottolenghi és Sami Tamimi csodálatos, Jeruzsálem című könyvében található ez a recept. Aki teheti, az szerezzen magának egy példányt, mert kiválóan reprezentálja szülővárosuk muszlim, keresztény és zsidó konyhájának változatos egyvelegét és fúzióját! Ez a recept pedig a legjobb dolog, ami idén a padlizsánokkal történhet!

KEDD

Egyedényes zöldséges spagetti

Az egyedényes zöldséges spagetti receptjét itt találod!

Ez egy eszméletlenül jó kis recept hétköznapokra, húsz perc alatt elkészül, és csak egy edényt kell elmosogatnunk utána! A zöldségek évszaktól és kedvtől függően cserélhetőek. Ha olyan alapanyagot választunk, amelyiknek kissé hosszabb a főzési ideje, akkor azt korábban tegyük fel főni, és csak utána jöjjön a tészta.

SZERDA

Eredeti görög saláta

Gyors, egyszerű, igazi. Ha nem akarod nehéz falatokkal terhelni a gyomrod, ez a saláta igazán szuper választás lesz, ráadásul 10 perc alatt elkészülsz vele. A teljes receptet itt találod!

CSÜTÖRTÖK

Reform töltött paprika kölessel

A köleses reform töltött paprika receptjét itt találod!

Rizs helyett kölessel, bulgurral vagy quinoával is készíthetjük a tölteléket, a paradicsomszósz pedig akár rántás nélkül is készülhet! Ez a változat sokkal egyszerűbb is a hagyományosnál, hiszen csak egy lábosba kell pakolnunk az összes hozzávalót, ahol egy óra alatt magától elkészül az étel.

PÉNTEK

Cukinnis csirketorkány

Lassan itt a cukkiniszezon, amikor igazán jól jöhet ez a recept. Pillanatok alatt elkészülő tokány, a gyors ebédeket és vacsorákat igénylő napokra! A teljes receptet itt találod!

SZOMBAT

Bográcsos marhalábszárpörkölt

A bográcsos marhalábszárpörkölt receptjét itt találod!

Ha nyár és hétvége, akkor indulhat a bográcsparti! Egy finom lábszárpörköltnél aligha lehetne finomabb, kiadós és szaftos ételt készíteni nagy adagban. Bár nem egy gyors étel, megéri vele dolgozni (kizárólag árnyékban, és jó, ha többen is vannak a csapatban, akik olykor-olykor megkavarják az ételt)

VASÁRNAP

Hentestokány gombából

A gombás hentestokány teljes receptjét itt találod!

Könnyed, gyors, laktató! Hús nélkül is lehet finomat enni, ez az egyszerű recept a vasárnapi főzést is gyorsan megoldja!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több különleges recept, amit idén nyáron elkészíthetsz:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...