Legyen könnyed, legyen benne minél több zöldség (vagy éppen gyümölcs), lakjunk tőle jól, és ne kelljen sokáig főzni – nagyjából ennyi kritériumunk van a hétre. Nézzük, mi mindent érdemes főzni a következő napokban – szerintünk.
HÉTFŐ
Azon a pár héten, mikor van friss, roppanós, zöld spárga, érdemes minél több ételt készíteni vele. Ez a gyors tészta kicsit citromos, csupa zöld, nagyon spárgás, és még bacon is van benne! Receptért kattints ide!
KEDD
Egyben sült fetás-paradicsomos tészta
Ezt a fetás-paradicsomos tésztát nem egy nagy „was ist das” elkészíteni, de tényleg szuper egytálétel. Seperc alatt összeállítható: amíg sül a feta, addig kifő a tészta. Szaftos és laktató, igazi comfort food. A hozzávalókat is lehet variálni, olívabogyó, friss fűszerek, fokhagyma, spenót stb. – szinte bármit benyel ez az ultimét tésztafogás. Szóval? Ennéd vagy ennéd? Receptért kattints ide!
SZERDA
Céklás hajdinasaláta fetával, gombával, mogyoróval
A hajdina egy méltatlanul mellőzött alapanyag, pedig igen egészséges és változatosan használható gabonaféle. Lúgosító hatású, emellett erősíti a hajszálereket, és csökkenti a vérnyomást, nem utolsó sorban pedig a gluténmentes étrendbe is tökéletesen beilleszthető. Most egy olyan igazán gyorsan összeállítható és finom saláta következik, ami nemcsak kiadós és tápláló, de köretként is megállja a helyét. A receptet itt találod!
CSÜTÖRTÖK
Fűszeres rizspiláf ropogós csicseriborsóval és kesudióval
A piláf közel- és távol-keleti, leggyakrabban rizsből vagy bulgurból készült köret vagy egytálétel. Főzhetjük egészen egyszerűen csak rizsből hagymával és sáfránnyal, vagy zöldségekkel, hússal, hallal, pirított magvakkal, de akár ezek keverékével is, gazdagon. A receptért kattints ide!
PÉNTEK
Kapros-tejfölös cukkinifőzelék
A cukkini egy igen sokoldalúan felhasználható zöldség, készíthetjük töltve, rántva, rakottasba! Mivel teljesen semleges ízű, így bátran fűszerezhetjük fokhagymával és zöldfűszerekkel, például kaporral, tárkonnyal, kakukkfűvel. Főzelékként sűrítsük könnyed tejfölös habarással, amitől sokkal krémesebb lesz az állaga. Ez a recept most gluténmentesen készült, de tejmentesen is el lehet készíteni, növényi alapú tejtermék-helyettesítővel, úgy is nagyon finom. Receptért kattints ide!
SZOMBAT
Vadas mártás sertéshússal
Nagyon szaftos és laktató hétvégi fogást ajánlunk, melyet akár tésztával, akár zsemlegombóccal készítesz, biztosan fincsi lesz, nem kell attól tartani, hogy rád romlik a maradék. A receptért kattints ide!
VASÁRNAP
Indiai spenótos csirke (Saagwala)
A saagwala az észak-indiai konyhában elterjedt, könnyű curry-étel, ami valójában egy kurkumával, fahéjjal, garam masalával és friss spenóttal ízesített, serpenyőben sült csirkével készült könnyű szósz. Számos indiai étterem étlapján az egyik egészségesebb étel. A receptben is szereplő garam massala az egyik legismertebb indiai fűszerkeverék. Sokféle változatban készül, a legáltalánosabb összetevői: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld vagy fekete kardamom, fekete bors, szegfűszeg, szerecsendió-virág. A fűszereket nyugodt szívvel variálhatod, teljes receptleírást itt találsz!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a recepteket is meg kell kóstolnod!