Padlizsán, cukkini, kukorica sőt, még dinnye is kerül heti gyors ebédajánlónkba, ugyanis miből főzzünk/süssünk finom ételeket, ha nem a nyár legfinomabb alapanyagaiból?!
HÉTFŐ
Spenótos kétsajtos rakott padlizsán
Igazi olasz csoda ez a recept, ami egy többfogásos menü előételeként ugyanúgy megállja a helyét, mint önmagában főfogásként. Ráadásul hidegen és melegen egyaránt isteni a padlizsán, bár nem valószínű, hogy lenne ideje kihűlni. A teljes receptet itt találod!
KEDD
Citromos csirkecombok grillezett cukkini-salátával
Ebédnek vagy akár szénhidrátcsökkentett ünnepi fogásnak is kiváló, hiszen a cukkini mellett a gránátalma, a friss fűszerek és a citrom is gondoskodik arról, hogy különleges ételt tegyünk az asztalra.
SZERDA
Ez az egyszerű, de nagyszerű recept friss nyári paradicsommal a legjobb, és tényleg 20 perc alatt össze lehet dobni.
CSÜTÖRTÖK
A csöves kukorica legalább annyira a nyár része, mint a vízpart vagy a fagylalt. Magában vagy sóval, harapva vagy egyesével csavargatva ki a szemeket, főzve, párolva, neadjisten mikrózva egyaránt nagyszerű tud lenni. Mi most egy kicsit extrább verziót mutatunk nektek, mivel a főzővizet is megfűszereztük, sőt, tejet is öntöttünk bele. Bizony! És tudjátok mit? A valaha volt egyik legfinomabb tengeri lett a végeredmény! A teljes receptért kattints ide!
PÉNTEK
Görögdinnye-gazpacho fetás-mentás feltéttel
A hűsítő, lédús görögdinnyének senki nem tud ellenállni, főleg ebben a nagy hőségben. Ebben a rendhagyó gazpachoban sem a paradicsomé most a főszerep, hanem a dinnyéé: a sós és az édes tökéletes egyensúlya ez, tele friss alapanyagokkal. Íze gazdag, karakteres és fűszeres, mégis könnyed és frissítő.
SZOMBAT
Ázsiai stílusú mázas-ragacsos oldalas
Ha egy kicsit különlegesebb ízvilágú sertésoldalast szeretnétek készíteni, akkor ezt a sós és édes, istenien ropogós, ragacsos-mázas, ázsiai stílusú oldalast ki kell próbálnotok! A recept lelke egyértelműen a pác, amit friss gyömbérrel, fokhagymával, valamint autentikus ázsiai fűszerekkel és szószokkal készítünk el. A kész oldalasokat szórjuk meg pirított szezámmaggal, újhagymával vagy friss korianderrel. Köretnek rizst, tésztát, sült burgonyát, friss zöldséget vagy házi savanyúságot kínáljunk. A teljes receptért kattints ide!
VASÁRNAP
Ratatouille, azaz francia lecsó
A hét végére ratatouille-t (ejtsd: ratatuj) ajánlunk, mely a francia Riviéra fővárosából, Nizzából ered, és régen a szegény emberek eledelének tartották. Órákig főzték lassú tűzön a maradék zöldségeket, és néha zöldséghulladék is került a fazékba. A „rata” jelentése „kaja” a „touille” pedig annyit tesz „keverni”, a tehát szó szerint „kevert ételt” jelent. Manapság a ratatouille-t kicsit sem tartják maradéktemető számban, sőt Európa-szerte nagy népszerűségnek örvend, és a világ legjobb éttermeiben is gyakran terítéken van.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Másra vágysz? Ezeket a nyári recepteket is próbáld ki!