Mindenki más elvárásokkal, célokkal vág neki egy új évnek, legyen szó akár életvezetési, táplálkozási vagy bármilyen más területről. Amennyiben egészségesebben szeretnénk enni, mindemellett viszont nem mondanánk le a gazdag, teli ízekről, az izgalmas textúrákról és úgy összességében a komplex ételekről, akkor kezdjük 2025-öt az alábbi ínycsiklandó zöldséges fogásokkal. Boldog új évet!
Nézd meg galériánkban a hétre szánt zöldséges fogásokat, a receptekért kattints a képre!
Gazdag zöldséges fogásokkal köszöntjük az új évet
HÉTFŐ: Csőben sült cukkinis tészta
Akár a maradék zöldségek és egyéb finomságok is landolhatnak ebben a 'mindentbele'-stílusú tésztaételben. A csőben sütés egyik legnagyobb előnye a végeredmény egyszerre lesz ropogós kívül és elképesztően szaftos belül. Érdemes nagy adaggal készíteni!
KEDD: Gyors répás falafel a sütőből
A szilveszteri falatozáshoz tökéletes lesz egy nagy tál falafel: könnyed, mégis laktató kis fasírtok ezek, jelen esetben egy kis répával kiegészítve. Ráadásul az olajszagot sem kell majd a vendégek érkezése előtt szellőztetni, hiszen ezek az apróságok a sütőben sülnek tökéletesre!
SZERDA: Török vöröslencse-krémleves (Mercimek Çorbası)
Köszöntsük az újévet lencsével, a gazdagság jelképével – tegyük azonban ezt kivételesen rendhagyó módon. A magyaros lencsefőzelék helyett kerüljön az asztalra idén egy török ínyencség: vöröslencséből főzött, villámgyors, selymes krémleves.
CSÜTÖRTÖK: Mézes-mustáros csicsókafőzelék
Kevesen ismerik és fogyasztják a csicsókát, pedig igenis megérdelme több figyelmet. Ez a rücskös felszínű, de karakteres ízt rejtő gumó ilyenkor télen van szezonban, készíthetünk belőle például mézzel és mustárral aromás, melengető főzeléket.
PÉNTEK: Céklacarpaccio naranccsal, fetával
Pénteki ebédünk legyen inkább könnyed, ne terheljük le túlzottan a gyomrunkat: vágjunk sült céklát hajszálvékony szeletekre, tálaljuk naranccsal, fetasajttal, és már kész is van a carpaccio!
SZOMBAT: Vegalegény-fogó leves
A legények befogására alkalmazott raguleves híres gazdagságáról: tele van minden jóval. Így, ha azt az egy-két szem húst elvesszük belőle, nem veszítünk túl sokat, továbbra is jobbnál jobb falatokat találhatunk majd a tányérunkon.
VASÁRNAP: Spenótos rakott krumpli
Dúsuljon spenóttal a rakott burgonya, hogy senki se búsuljon! Nem kell mindig szalonnával-kolbásszal és egyébfajta nehézkes húsárukkal telepakolni a rakott zöldség rétegeit, ízesebbé tehetjük azt karakteres zöldségekkel is. Például spenóttal.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több ízes és színes konyhai tartalom vár itt: