7 nap 7 étel – Belevetjük magunkat a tavaszi ízek forgatagába

Nem szeretnénk nagyon elfogultak lenni, de sok szempontból a május az év egyik legszebb hónapja: zöldbe borul a táj, minden növény virágzik, van spárga, hamarosan jön a hazai eper, ezen kívül pedig rengeteg hazánkban is megtermő friss zöldség sorakozik a boltok polcain arra várva, hogy valami nagyon finomat készítsünk belőlük.

Mennyei falatokat ajánlunk nektek erre a hétre, a gyönyörű májusban pedig csak és kizárólag frissen termő idényzöldségeket és gyümölcsöket rakunk mindenbe. Az ilyen zsenge finomságokból készült ételek esetében nem kell attól tartanunk, hogy sokáig kellene a tűzhely mellett állnunk. Gyors és egyszerű recepteket mutatunk.

HÉTFŐ

Krémes gombapaprikás galuskával

Kattints a képre a receptért!

Biztos ettetek már finom gombapaprikást, ezt a krémes, szaftos változatot azonban aligha lehet überelni, mindenképpen érdemes kipróbálni a héten. Egyszerű, gyors, mennyei és laktató, igazi jackpot! Kattints ide a teljes receptért!

KEDD

Bazsalikomos fetakrém

Kattints a képre a receptért!

Reggelire, ebédre és vacsorára is tökéletes krém, ami a friss bazsalikomtól csak még finomabb és emlékezetesebb lesz. Kattints ide a teljes receptért!

SZERDA

Spanyol ráncos krumpli (Papas Arrugadas)

Kattints a képre a teljes receptért!

A Kanári-szigetek lakosai a burgonyát papasnak nevezik, míg Spanyolország más részén inkább patatának hívják. Ehhez az ételhez mindössze két összetevőre van szükség: kis szemű burgonyára (nem azokra a hatalmas szörnyekre, amelyeket megszoktunk a szupermarketekben, inkább válasszunk a piacon apróbb szemű burgonyát vagy újkrumplit) - és durva tengeri sóra. Meglepően finom és emlékezetes lesz a végeredmény, a teljes receptért kattints ide!

CSÜTÖRTÖK

Zöldfűszeres töltött karalábé

Kattints a képre a receptért!

A zsenge késő tavaszi/ kora nyári karalábénál finomabb ételt aligha tudnánk mutatni, ez a változat tejföllel és bárányhússal készült, sőt, még egres is került bele, és iszonyat finom lett! A teljes receptért kattints ide!

PÉNTEK

Tejszínes-gombás halfilé pirított újburgonyával

Kattints a képre a receptért!

Ha maradt még egy kevés gomba és újkrumpli, akkor jó szívvel ajánljuk ezt az ínycsiklandó tejszínes halfilét, amely pikkpakk elkészül. A teljes receptet itt találod!

SZOMBAT

Epres tiramisutorta

Kattints a képre a receptért!

Tiramisuba epret tenni egyszerűen zseniális ötlet, erről hamar meg fogsz bizonyosodni, ha kipróbálod valamelyik epres tiramisureceptünket. Kattints ide a teljes receptért!

VASÁRNAP

Ricottagnocchi spárgával és spenóttal

Kattints a képre a receptért!

igazi tavaszi főfogás, ami a friss alapanyagok miatt csak pár hétig érhető el, éppen ezért nem érdemes vele sokat várni, a vasárnap éppen tökéletes nap lesz ahhoz, hogy elkészítsük. Receptért kattints ide!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas receptet és ötletet találsz itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...