Hamarosan teljesen zöldbe borulnak a fák, rajtuk madarak csicseregnek, csendes esők szitálnak alá az égből: idilli kép, nem igaz? Ha ezzel szemben a hetünk tele van rohanással, elintézendő ügyekkel, és nulla percünk marad a főzésre, ne csüggedjünk. Könnyen ugyanolyan energikusak lehetünk majd, mint a tavaszi természet – csak együk tele magunkat az alábbi gyors ebédekkel, és minden menni fog!
HÉTFŐ
A klasszikus, a kihagyhatatlan, a mindig jóleső: bizony, hétfőn finomfőzeléket falatozunk. Azok is készüljenek fel az ízorgiára, akik nem rajongói a (sokszor félreértett) zöldséges egytálnak – ez a verzió ugyanis még a szkeptikusokat is meggyőzi.
KEDD
Hummuszos tészta sült paradicsommal és olajbogyóval
A hummuszt gyakran kenjük kenyérre, de vajon kóstoltuk-e már tésztával és sült zöldségekkel összeforgatva? Ha a válaszunk nem, meg is van a keddi ebédünk: hummuszos tésztával fogunk jóllakni!
SZERDA
Az indiai konyha mindig képes meglepni: ízeivel, kombinációival, egyszerű nagyszerűségével. Mindezeket egy tálban elcsíphetjük, ha szerdán megfőzzük ezt a gyors sárga curryt. A karfiol és az édesburgonya közreműködésével készül, és nagyon-nagyon laktató.
CSÜTÖRTÖK
Kecskesajtos-medvehagymás tarhonyarizottó
A meglepetéseknek még nincs vége: bizony, ezen a héten egy újabb érdekességet is megkóstolhatunk. Főzzünk szaftos rizottót az aprószemű tarhonyából – ha eddig csak köretként vagy levesbetétként kóstoltuk, épp itt az ideje, hogy új köntöst adjunk rá.
PÉNTEK
Medvehagymás krumplikrémleves Gizi konyhájából
Ha pedig maradna az előző napi főzésből némi medvehagyma, rittyentsünk péntekre egy fazék krumplikrémlevest. Zöldre színezik, és pikánsra ízesítik a hagymalevelek, a burgonyától pedig igazán kiadós lesz.
SZOMBAT
Illatos-omlós csirkemellcsíkok
A bundás húsok közül a lehető leggyorsabban elkészíthetőt találhatjuk itt most: a méltán híres illatos-omlós csirkét. Tálaljuk egy nagy kupac rizzsel, és ámuljunk el rajta, házilag elkészítve mennyivel finomabb, mint a kínai büfében.
VASÁRNAP
Mintha már egy kicsit a nyárral kacérkodna ez a fogás, de nem, ezért még nem teljesen – hiszen tavasszal is büszkén megállja a helyét: aromás hússal töltve, zöldfűszeres köpenyében, szaftosan járul a tálra.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több ízes recept vár itt: