7 nap, 7 étel – Kirobbanóan tavaszi (és gyors!) fogások laktatnak

Most már tényleg nyakig ülünk a tavaszban, mellette persze a teendőkben is. Ez pedig csak egy dolgot jelenthet: gyors, de ízes főzést, idényzöldséges jóllakást, príma recepteket.

Hamarosan teljesen zöldbe borulnak a fák, rajtuk madarak csicseregnek, csendes esők szitálnak alá az égből: idilli kép, nem igaz? Ha ezzel szemben a hetünk tele van rohanással, elintézendő ügyekkel, és nulla percünk marad a főzésre, ne csüggedjünk. Könnyen ugyanolyan energikusak lehetünk majd, mint a tavaszi természet – csak együk tele magunkat az alábbi gyors ebédekkel, és minden menni fog!

HÉTFŐ

Tökéletes finomfőzelék

A finomfőzelék receptjéért kattints a képre!

A klasszikus, a kihagyhatatlan, a mindig jóleső: bizony, hétfőn finomfőzeléket falatozunk. Azok is készüljenek fel az ízorgiára, akik nem rajongói a (sokszor félreértett) zöldséges egytálnak – ez a verzió ugyanis még a szkeptikusokat is meggyőzi.

KEDD

Hummuszos tészta sült paradicsommal és olajbogyóval

A hummuszos tészta receptjéért kattints a képre!

A hummuszt gyakran kenjük kenyérre, de vajon kóstoltuk-e már tésztával és sült zöldségekkel összeforgatva? Ha a válaszunk nem, meg is van a keddi ebédünk: hummuszos tésztával fogunk jóllakni!

SZERDA

Amouk - a khmer sárga curry

A sárga curry receptjéért kattints a képre!

Az indiai konyha mindig képes meglepni: ízeivel, kombinációival, egyszerű nagyszerűségével. Mindezeket egy tálban elcsíphetjük, ha szerdán megfőzzük ezt a gyors sárga curryt. A karfiol és az édesburgonya közreműködésével készül, és nagyon-nagyon laktató.

CSÜTÖRTÖK

Kecskesajtos-medvehagymás tarhonyarizottó

A tarhonyarizottó receptjéért kattints a képre!

A meglepetéseknek még nincs vége: bizony, ezen a héten egy újabb érdekességet is megkóstolhatunk. Főzzünk szaftos rizottót az aprószemű tarhonyából – ha eddig csak köretként vagy levesbetétként kóstoltuk, épp itt az ideje, hogy új köntöst adjunk rá.

PÉNTEK

Medvehagymás krumplikrémleves Gizi konyhájából

A medvehagymás krumplikrémleves receptjéért kattints a képre!

Ha pedig maradna az előző napi főzésből némi medvehagyma, rittyentsünk péntekre egy fazék krumplikrémlevest. Zöldre színezik, és pikánsra ízesítik a hagymalevelek, a burgonyától pedig igazán kiadós lesz.

SZOMBAT

Illatos-omlós csirkemellcsíkok

Az illatos-omlós csirke receptjéért kattints a képre!

A bundás húsok közül a lehető leggyorsabban elkészíthetőt találhatjuk itt most: a méltán híres illatos-omlós csirkét. Tálaljuk egy nagy kupac rizzsel, és ámuljunk el rajta, házilag elkészítve mennyivel finomabb, mint a kínai büfében.

VASÁRNAP

Zöldfűszeres töltött karalábé

A töltött karalábé receptjéért kattints a képre!

Mintha már egy kicsit a nyárral kacérkodna ez a fogás, de nem, ezért még nem teljesen – hiszen tavasszal is büszkén megállja a helyét: aromás hússal töltve, zöldfűszeres köpenyében, szaftosan járul a tálra.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes recept vár itt:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...