Nem könnyű olcsón megúszni a heti menüt, azonban néhány klasszikus magyaros fogással talán jobban kijöhetünk pénzügyileg a hónap utolsó napjain még úgy is, hogy közben jókat eszünk.
HÉTFŐ
Pénztárcabarát paprikás krumpli
A paprikás krumplit mindenki ismeri, van, aki kolbásszal készíti, van aki virslivel, van aki mindkettővel. Íme egy szuper egyszerű, hagyományos kolbászos verzió. Kattints ide a teljes receptért!
KEDD
A brassóiról rengeteg legenda kering - hogy a brassói gyorsvonaton készült először, mások szerint Brassóban találták ki. A helyzet az, hogy már a XIX. századi szakácskönyvekben is vannak nagyon hasonló receptek, de a ma ismert brassói elődjét a Mátyás Pincében készítette először Papp Endre az ötvenes években. Állítólag fontos esemény előtt álltak, de nem kaptak más húst, csak némi sertésfarkat, így azokról vagdosták le a húst. Akkor még nem sült burgonyakockával, hanem zsírban pirított krumplival tálalták. Egy később megjelent szakácskönyvben Papp meg is jelentette az ő brassóijának a receptjét - a mienkhez nagyon hasonlít, annyi csak a különbség, hogy fokhagyma helyett vöröshagymát használ, és nem kockaburgonyával, hanem hagymás, tört krumplival tálalja. De nekünk nagyon kell a brassóiba a sült krumpli és a rengeteg fokhagyma! Kattints ide a receptért!
SZERDA
Ugyan miért ne lehetne a hét kellős közepét feldobni egy finom, laktató édes fogással? Nekünk most a túrógombócra esett a választásunk, amelyet krémes porcukros tejföllel teszünk majd még ízletesebbé! Igazi klasszikus, ami sosem megy ki a divatból. A receptért kattints ide!
CSÜTÖRTÖK
A legjobb húszperces fogás, ami sosem okoz csalódást! A krémes és finom gombapörköltet bármikor seperc alatt elkészítheted, ráadásul még elrontani sem lehet. Kattints ide a receptért!
PÉNTEK
Könnyű, gyors és finom, ráadásul tavasszal friss ecetes salátával ajánlott tálalni, így lesz igazán nagy kedvenc idősebbek és fiatalabbak körében is. A receptért kattints ide!
SZOMBAT
Pörköltöt mindenből készítünk, de a legkedveltebbek között simán helyet foglal a sertéspörkölt. A következő receptből megtudhatod, hogy mennyire pofonegyszerű is elkészíteni ezt a csodálatos ételt! Receptért kattints ide!
VASÁRNAP
Nincs kedved sokat lacafacázni vele, de nagyon ennél egy kis édeset? Ehhez a recepthez nem kell túl sok hozzávaló, sőt, ezek legtöbbje már a konyhádban várja, hogy elkészítsd! Kattints ide a receptért!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a recepteket is meg kell kóstolnod!
- Így készül az eredeti palócleves, amit Gundel és Mikszáth jóvoltából sosem feledünk
- A spárgakrémleves kimondhatatlan nevű, de tökéletes francia változata
- Harapj bele a tavaszba ezzel a 30 perces, frissítő borsókrémmel