Nem véletlen, hogy az embernek egyre kevesebb kedve van kidugni az orrát otthonról, vagy kevésbé akar szabadba menni, emberekkel találkozni, aktívkodni, amikor tényleg rendesen berobban az ősz. A hideg idő, a rövidebb nappalok nem csalogatnak senkit: de nem is baj, van egy hatalmas előnye az otthonmaradásnak, mégpedig a főzésre fordítható idő jelentős megnövekedése. A hét minden napján ügyködhetünk valamennyit a tűzhely mellett (persze azért nem túl sokat), kevés munkával alkothatunk meg olyan komfortos őszi csodákat, mint a most következők.
Nétd meg galériánkban a hétre szánt őszi komfortételek receptjeit!
A leggyorsabb őszi komfortételekkel nyomulunk
HÉTFŐ: Almás és camembert-es tart
A hét legelső napján tényleg villámgyorsan fogunk dolgozni, persze a munkánk eredménye nem holmi összecsapott selejt lesz, hanem egy isteni, azonnal őszies hangulatba ringató pite, amelynek főszereplője az édes alma és a karakteres camembert.
KEDD: Frankfurti leves egyszerűen
A legtöbb háztartásban nincs kizárólagos szezonja a frankfurtinak (ezt az is mutatja, hogy minden idők legnézettebb receptje az oldalon), mégis lappang benne valami ősziesség, nem? Főzzünk nagy adaggal, hogy jusson akár holnapra is.
SZERDA: Hentes tokány NoSalty módra
Szaftos, tunkolható húsétel jön szerdán, amit szinte bármilyen kiegészítéssel (gombával, csemegeuborkával, borssal, borsóval) és az összes létező körettel szívesen befalnánk. Most a sok variáció közül essen a választásunk a hentesre, körítések közül pedig a szerény, mégis nagyszerű szaftszívó rizsre.
CSÜTÖRTÖK: Almás-hagymás sült krumpli
Ha esetleg maradt néhány alma hétfőről, azért, ha nem, akkor indok nélkül süssünk egy nagy adag almás-hagymás burgonyát ebédre csütörtökön. Elsőre köretnek tűnhet, de ez ne vezessen félre minket: laktató, mint bármilyen főétel.
PÉNTEK: Kelkáposzta-főzelék
Ami káposztát nem vett fel a keddi frankfurtifőzés, azt most bátran belefőzhetjük egy komfortos főzelékbe. Ugyan nem mindenki kedvence, de egy tényleg jó recepttel és szívvel-lélekkel készítve elűzhetjük a menzai mumusok konyhában repkedő árnyait. Adjunk még egy esélyt a főzeléknek!
SZOMBAT: Spenótos pulykagolyók sajtszószban
A hétköznapok szerényebb, háziasnak mondható fogásai után adjuk meg a módját a szombati főétkezésnek. Gurigassunk kis fasírtokat, amelyeket helyezzünk a tányéron selymes sajtszószba, hogy ők is komfortosan érezzék magukat... persze csak addig míg villára nem szúródnak.
VASÁRNAP: Ricottás gnocchi gombaszósszal
Ha a szombat a húsos golyóbisokról szólt, akkor szánjuk a vasárnapot tésztalabdacsok megformázására. Készítsük el a lehető legősziesebb gnocchit, ami alakjában és ízében is utal az erő kalaposaira. Méltó zárása ennek a karakteresen szezonális hétnek.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Vesd bele magad az őszbe az alábbi cikkekkel: