Ha nagyon meguntuk más nemzetek konyháinak ízét, hiányoljuk a hagyományos, nagymama által főzött étkeket, akkor szenteljük ezt a hetet a magyaros fogásoknak. De nem ám csak a nosztalgia miatt, hanem azért is, mert ezek az étkek könnyen, seperc alatt összedobhatók (így nem kell majd órákat a konyhában töltenünk), valamint laktatóak és közkedveltek (így nem kell majd kétfélét főznünk a finnyások miatt) is. Maradjunk tehát a magyaros fogásokkal 7 napig, lakjunk jól levessel, tésztával, rakottassal.
Nézd meg galériánkban a hétre szánt magyaros menüsort!
Magyaros hetet tartunk, a leggyorsabb receptekkel
HÉTFŐ: Gyors káposztás kocka
Mindig jó tésztával indítani a hetet: legalább nem fárasztjuk ki magunkat rögtön az első napon, helyette pikpakk alkothatunk valami laktatót... jelen esetben káposztával. A fodros kockák és enyhén karamellizált zöldségszálak unióját a bors (és ízlés szerint a porcukor) tesz teljessé. Mennyei recept!
KEDD: Kolbászos lebbencsleves
Egy igazán magyaros levesbe kell legalább kettő az alábbi három dologból: paprika, krumpli és hús. Nos, a lebbencs kipipálja az összes létező rubrikát, emiatt pedig az egyik leghangosabban hungarista ételként tekinthetünk rá. Keddre épp jó lesz.
SZERDA: Rántott máj hagymás tört burgonyával
A rántott ételek receptjeinek véget nem érő sorából erre a hétre épp a májat ragadtuk ki. Hogy miért? Jelenleg nincs oly' sok szezonális zöldség, amit bepanírozhatnánk, a hús pedig talán kicsit necces már így a hónap vége felé: mindezen okokból a máj tökéletes jelöltje lehet a heti rántásmániánknak. Tört krumplival és savanyúval tálalva, természetesen.
CSÜTÖRTÖK: 20 perces zöldborsópörkölt
Pörköltöt kapunk a hét közepére, persze nem teljesen úgy, ahogy azt elsőre gondolnánk. Hisz' kinek van ideje több órát eltölteni egy ízes, de macerás sertés- vagy csirkepörkölt elkészítésével? Hétköznap ráadásul... a hús helyett landoljon zöldborsó a paprikás zaftban, hogy potom 20 perc alatt letudhassuk az egész történetet. A jóllakás így is garantált.
PÉNTEK: Klasszik tojásleves
Újabb nap, újabb főzés: töltsük meg az éhes gyomrokat ma tojáslevessel. A klasszikus csurgatott verzió készüljön, kellemesen köményesen, épp csak egy kicsit savanykásan... ahogy az a nagy könyvben meg van írva.
SZOMBAT: Egyszerű rakott karfiol
A karfiollal oly' sok mindent kezdhetünk, főleg, ha egy gigászi méretű fejet kaptunk a zöldségesnél. Egy nagyobb egyedből akár az egész család jóllakhat – például rakott karfiol formájában érkezhet a megváltás. Sok tejföllel persze, mert anélkül nem ér az egész semmit.
VASÁRNAP: Tejfölös csirke Ildi konyhájából
A tejföl hozza össze a vasárnapi ebédet is: a hét egyetlen „rendes” húsételének adjuk meg a módját, süssük a csirkét igazán szaftosra, olyan istenire, hogy még a könny is kicsordul majd az ízlelésétől. Nagy adag párolt rizzsel kínáljuk, mert az ízes szósz nagy kincs!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Vesd bele magad az őszbe az alábbi cikkekkel: