Továbbra is kitart a tél: kint egyre hidegebb szelek járnak, és egyre vastagabb kabátot kell vennünk a fagyban. Ilyenkor az ember szíve teljesen érthetően a forró, szaftos, komfortos ételek felé húz, hogy ennyivel is kényelmesebbé tegye a zimankót. Ha épp kifogynánk az ötletekből, inspirálódjunk az alábbi összeállításból, amelyben főzelékek, tészták és egytálak sorakoznak. Jó étvágyat, kellemes melegedést!
HÉTFŐ
A hétfői ebédünkhöz csak 20 perc kell majd, valamint néhány izgalmas hozzávaló. Ha még csak most ismerkedünk az ázsiai ízvilággal, akkor ez a fogás kiváló bevezető lesz: ne riadjunk vissza tőle, csak kóstoljuk meg, és ámuljunk.
KEDD
Bazsalikomos-mozzarellás csirke
Igen, igen, még hunyorítva sem mondhatnánk, hogy ez egy szezonális recept, de talán ebben a cudar időben megérdemlünk némi nyáridézést és napfényes kényeztetést. A csirke és a sajt sosem talál elutasító szívekre, egy kis téli paradicsom pedig nem árthat senkinek.
SZERDA
Sokzöldséges vegán curry (korma)
Mélyen fűszeres, ízgazdag curry a jutalmunk szerdán: bármilyen, otthon megtalálható zöldséggel elkészíthetjük, a hangsúly nagyobb része úgyis inkább az aromás szószon van. Tálaljuk nagy kupac rizzsel, forró, fokhagymás lepénykenyérrel.
CSÜTÖRTÖK
Paradicsomos káposzta olasz paradicsommal
Néha az egyszerű és otthonos receptekért kell nyúlnunk, ha komfortélményre vágyunk. A paradicsomos káposzta például épp ilyen: bármikor megfőzhetjük, hiszen gyors, alapanyaglistája kurta, és képes minket visszarepíteni egy boldogabb, melegebb helyre. A fasírt mellé (szinte) kötelező.
PÉNTEK
Kínai stílusú citrommázas csirke
Így még biztos nem ettél csirkét: fantasztikus ízeket produkál az önmagában pofonegyszerűen elkészíthető étel, épp egy olyan fogás, amire a hideg időben szükségünk lehet. Készítsünk belőle nagy adagot, kelleni fog!
SZOMBAT
Pasta e fagioli, az olaszok bablevese
Mi, magyarok tudjuk, hogy a zimankó egyik legjobb ellenszere a gazdag, gőzölgő bableves. Persze erre nemcsak mi jöttünk rá, hanem például az olaszok is: az ő verziójukban sok-sok tészta is szerepel, ettől a komfortfaktor tényleg az egekbe szökik.
VASÁRNAP
Szabolcsi töltött káposzta Dacotától
Vasárnap van, ne bízzuk a véletlenre a dolgot: készítsünk egy nagy adag töltött káposztát, mégpedig szabolcsi módon. A paradicsomos, káposztás, húsos kavalkád olyannyira magával fog minket ragadni, hogy rögvest elfeledkezünk majd a kinti hidegről.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több ínyenc recept vár: