7 nap, 7 étel – Komfortételekkel fűtjük magunkat a nagy fagyban

Elég kemény mínuszok várnak ránk a héten, készüljünk fel jó előre, főzzünk csupa melengető, komfortos fogást. Gyorsak is lesznek, laktatóak is lesznek: nem lehet velük hibázni.

Továbbra is kitart a tél: kint egyre hidegebb szelek járnak, és egyre vastagabb kabátot kell vennünk a fagyban. Ilyenkor az ember szíve teljesen érthetően a forró, szaftos, komfortos ételek felé húz, hogy ennyivel is kényelmesebbé tegye a zimankót. Ha épp kifogynánk az ötletekből, inspirálódjunk az alábbi összeállításból, amelyben főzelékek, tészták és egytálak sorakoznak. Jó étvágyat, kellemes melegedést!

HÉTFŐ

Mogyorószószos ázsiai tészta

A mogyorószószos tészta receptjéért kattints a képre!

A hétfői ebédünkhöz csak 20 perc kell majd, valamint néhány izgalmas hozzávaló. Ha még csak most ismerkedünk az ázsiai ízvilággal, akkor ez a fogás kiváló bevezető lesz: ne riadjunk vissza tőle, csak kóstoljuk meg, és ámuljunk.

KEDD

Bazsalikomos-mozzarellás csirke

Igen, igen, még hunyorítva sem mondhatnánk, hogy ez egy szezonális recept, de talán ebben a cudar időben megérdemlünk némi nyáridézést és napfényes kényeztetést. A csirke és a sajt sosem talál elutasító szívekre, egy kis téli paradicsom pedig nem árthat senkinek.

SZERDA

Sokzöldséges vegán curry (korma)

A sokzöldséges curry receptjéért kattints a képre!

Mélyen fűszeres, ízgazdag curry a jutalmunk szerdán: bármilyen, otthon megtalálható zöldséggel elkészíthetjük, a hangsúly nagyobb része úgyis inkább az aromás szószon van. Tálaljuk nagy kupac rizzsel, forró, fokhagymás lepénykenyérrel.

CSÜTÖRTÖK

Paradicsomos káposzta olasz paradicsommal

A paradicsomos káposzta receptjéért kattints a képre!

Néha az egyszerű és otthonos receptekért kell nyúlnunk, ha komfortélményre vágyunk. A paradicsomos káposzta például épp ilyen: bármikor megfőzhetjük, hiszen gyors, alapanyaglistája kurta, és képes minket visszarepíteni egy boldogabb, melegebb helyre. A fasírt mellé (szinte) kötelező.

PÉNTEK

Kínai stílusú citrommázas csirke

A citromos csirke receptjéért kattints a képre!

Így még biztos nem ettél csirkét: fantasztikus ízeket produkál az önmagában pofonegyszerűen elkészíthető étel, épp egy olyan fogás, amire a hideg időben szükségünk lehet. Készítsünk belőle nagy adagot, kelleni fog!

SZOMBAT

Pasta e fagioli, az olaszok bablevese

Mi, magyarok tudjuk, hogy a zimankó egyik legjobb ellenszere a gazdag, gőzölgő bableves. Persze erre nemcsak mi jöttünk rá, hanem például az olaszok is: az ő verziójukban sok-sok tészta is szerepel, ettől a komfortfaktor tényleg az egekbe szökik.

VASÁRNAP

Szabolcsi töltött káposzta Dacotától

A szabolcsi töltött káposzta receptjéért kattints a képre!

Vasárnap van, ne bízzuk a véletlenre a dolgot: készítsünk egy nagy adag töltött káposztát, mégpedig szabolcsi módon. A paradicsomos, káposztás, húsos kavalkád olyannyira magával fog minket ragadni, hogy rögvest elfeledkezünk majd a kinti hidegről.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ínyenc recept vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...