Manapság már sokan ódzkodnak a kalóriadús fogásoktól és az egészségünk megérzése érdekében tényleg nem szabad állandóan efféle ételeket fogyasztanunk – azonban a hidegebb időben több előnyünk születhet ebből, mint hátrányunk. Főzzünk hát e héten csupa komfortos, melengető és kalóriadús fogást, fűtsünk be alaposan a konyhában!
Nézd meg a hétre szánt kalóriadús fogásokat, a receptekért kattints a képre!
Kalóriadús téli fogásokkal melegítjük magunkat a héten
HÉTFŐ: Krumplis tészta, avagy gránátos kocka
Egy klasszikussal kezdünk, csak hogy senki ne lepődjön meg túlzottan. Nem is kérdés, hogy a krumplis tészta egy kalóriabomba: mit kapunk, ha kétféle szénhidrátot ötvözünk a tányéron? Garantált jóllakást és végtelen komfortot!
KEDD: Hagyományos lencsefőzelék
Ugyan még nem most lesz az újév, de egy kis szilveszteri hangulatot már most is kelthetünk egy-két tál klasszikus lencsefőzelékkel. A hüvelyes ráadásul telis-tele van növényi fehérjével, amelynél kevés egészségesebb és eltelÍtőbb tápanyag akad.
SZERDA: Almás sertésszűz
Rengeteg olyan gyümölcs akad, ami kiválóan passzol sült húsok és raguk mellé, azonban a szerény alma fejhosszal vezeti a sort. Kellemes, édesen fanyar aromája könnyedén passzintható csirke, sertés, de akár marha mellé is. Szerdán szűzsült jár hozzá, no meg persze végtelen mennyiségű szaft!
CSÜTÖRTÖK: Resztelt borjúmáj vörösborral
Ne hanyagoljuk el az aprólékokat és belsőségeket sem, főzzünk csütörtökön májjal! A hagyományos, resztelt recept vörösborral egészül ki, hogy egy fokkal ünnepibbé váljon, így pár héttel karácsony előtt. Bármilyen köret választható hozzá, a lényeg, hogy azt a sok jó tunkolnivalót ne hagyjuk a tányérban!
PÉNTEK: Almás-hagymás sült krumpli
Ismét szerepet kap a sokszínű alma, a pénteki ebéd elkészítése során hagymás krumplival vegyíthetjük. A zöldségek és a gyümölcs tűzforró tepsin sülnek belül puhára, kívül ropogósra. Ugyan köretnek tűnhet, de ne hagyjuk magunkat megtéveszteni: végtelenül laktató étek!
SZOMBAT: Egyszerű babfőzelék
Újabb hüvelyes, újabb főzelék érkezik az asztalokra a hétvége első napján: a tartalmas szárazbab adja majd ebédünk/vacsoránk alapját, amit mindenképpen érdemes lesz kolbásszal, szalonnával vagy egyéb zsíros, ízes alapanyaggal kiegészítenünk.
VASÁRNAP: Tepsis csirkecomb zöldségkörettel
Lusta asszony ebédje vár mindenkit vasárnap: egyben sül készre a hús is, a köret is, nekünk csak várni kell rá, lábat lógatni és szaglászni az egyre intenzívebb illatokat. A csirkecombok alá pakolt zöldségek ízlés és szezon alapján nyugodtan variálhatók.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További gyors és komfortos konyhai ötletek, receptek várnak: