Tovább folytatjuk húsmentes kalandjainkat, ezen a héten pedig a levesek és egytálételek kerülnek terítékre. De miért is? Nos, mindkét ételfajta gyorsan összedobható és nagy mértékben variálható – tehát még a legrohanósabb napunkon is összedobhatunk valamit, ami ráadásul nem untat majd, hanem helyette újdonságot és természetesen jóllakást hoz. Lássuk a hét 7 napjára szánt villámgyors ebédeket, a húsmentesen is eltelítő levesek és egytálak receptjeit.
Nézd meg galériánkban a hétre szánt gyors leveseket, egytálételeket!
Színes egytálak és levesek dobják fel a hetünket
HÉTFŐ: Cukkinis-gombás tepsis rizottó
Ha még egyszer sem készítettél rizottót tepsiben, akkor épp itt az ideje kipróbálni! Persze nem csak az újdonság élménye szól mellette, hanem a gyorsaság és a praktikum is: hétfőre épp egy ilyen gyors és maceramentes ebéd dukál.
KEDD: Karfiolleves magyarosan
Kedden sem lassítunk le, magyarosra főzzük az egyik legsokszínűbben elkészíthető zöldségét, a karfiolt. A kicsik és nagyok által is imádott karfiollevesből kár lenne kispórolni az ízeket: fűszerezzük be alaposan, és a tálalásnál a tejfölről se felejtkezzünk meg!
SZERDA: Vegán székelykáposzta gombával
Kiadós ebéd várható szerdán, amikor a klasszikus, magyaros egytálétel vegán verzióját kóstolhatja meg mindenki, aki elég nyitott az ilyesmire. Mondjuk, azoknak is érdemes villát ragadni, akik ódzkodnak a növényi alapú étrendtől, ez a székelykáposzta ugyanis kiváló bevezetés a vegán világba.
CSÜTÖRTÖK: Olaszos brokkolileves
Ha volt már karfiol, kerüljön most brokkoli is a leveses kondérba! Az eredmény hasonló, mégsem ugyanaz, főleg, ha olaszosra vesszük az ízprofilt és egyéb zsenge zöldségekkel is kiegészítjük a receptet. A végén a ropogós bacon természetesen opcionális.
PÉNTEK: Svéd rakott krumpli szardellával
Bármennyire is szeretjük a magunk magyaros rakott krumpliját, érdemes megkóstolni más nemzetek burgonyás költeményeit is. A svédek például karakteres szardellával egészítik ki az egytálétel szaftos rétegeit, amitől épp csak kellemesen lesz meghökkentő és szokatlan a végeredmény.
SZOMBAT: Gombás burgonyaleves
Ne pazaroljuk a hétvégi időt, hagyjuk el a konyhát, amilyen hamar csak tudjuk. Ez a mára szánt gombás krumplilevesen abszolút nem fog múlni, ugyanis seperc alatt elkészül és már kanalazható is.
VASÁRNAP: Vörösboros káposztasteak
Ugyanilyen praktikus és munkamentes módon adhatjuk meg a módját a vasárnapi ebédnek. A gerezdekre vágott káposzta szempillantás alatt átpárolódik aromás fürdőjében, tetszőleges köretekkel a tányérra kerülve várja, hogy végre valaki belevillázzon. Micsoda hétzárás!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több segítség az ízes, színes főzéshez: