Ősszel, amikor szinte minden napunk hideg, szürke, borús időben telik, mindenféle felvidításnak szívesen állunk elébe. Legyen az egy kellemes kirándulás, baráti találkozó, kuckózós filmezés, teázás vagy épp komfortételek készítése a konyhában, ezek a programok sokat tudnak javítani a kedélyállapotunkon. Ahhoz, hogy most válogatni és böngészni se kelljen, következzen egy teljes hétre elegendő őszi komfortétel hétfőtől péntekig. Boldog főzést!
Nézd meg a hétre szánt őszi komfortételeket, a receptekért kattints a képre!
Gyors és krémes komfortételek várnak
HÉTFŐ: Tejszínes brokkolikrémleves 2.
Kezdjük a hetet egy melengető levessel: ez garantáltan elég kedvet és erőt ad majd a hét további részéhez. Készüljön most az ebéd brokkolival és jó sok tejszínnel, az igazán krémes eredmény érdekében. A kenyérkocka és reszelt sajt nem opcionális!
KEDD: Pastitsio, a görög rakott tészta
Repítsük magunkat és minden családtagunkat Görögországba kedden. Persze ez így egy igen húzós anyagi kiadás lenne, még az őszi utószezonban is, szóval a spórolás jegyében maradjunk inkább a görög konyhánál. Egészen pontosan a görög rakott tésztánál: besamel, hús, puha tésztacsövek...kellhet ennél több?
SZERDA: Cacio e pepe burgonyagratin
Burgonyából ezerféle módon készíthetünk komfortételeket, ráadásul ezt minden szezonban és évszakban megtehetjük. Most, ősszel alkossunk egy krémes-szószos-szaftos, sajttal és borssal ízesített, csőben sült rakottast. Vigyázat: köretnek tűnhet, de a leglaktatóbb főételek egyike! Mindenki ehhez mérten szedjen belőle.
CSÜTÖRTÖK: Sütőtökgnocchi
Apró gnocchik sütőtökös tésztával? Amelyek ráadásul sütőtökalakúak is? Hát ennél kedvesebb, aranyosabb, őszi hangulatot teremtő komfortétel biztosan nem létezik! Főzzünk belőle nagy adaggal, hadd jusson mindenkinek sok tök!
PÉNTEK: Csőben sült kelbimbó zöldségágyon
Ha krémes komfortételt keresgélünk, érdemes lehorgonyozni a csőben sült étkek kategóriájánál, itt akad efféle recept bőven. Például az alábbi kelbimbós változat, amit még a finnyások is kedvelni fognak!
SZOMBAT: Csirke cordon bleu sült burgonyával
Süljön a hétvége első napján egy igazi éttermi klasszikus, az illusztris, sajttal-sonkával töltött, rántott hús, azaz cordon bleu. Otthon sem bonyolult elkészíteni, ráadásul tippre olcsóbb is lesz, mint a sarki vendéglőben.
VASÁRNAP: Trikolor lasagne
A vasárnapot pedig töltsük egy masszív olasz tésztarakottas társaságában. Kivételesen nem klasszikus lasagnét, hanem trikolórt készíthetünk, ami nemcsak színbeli, hanem ízbeli gazdagságot is jelent majd a tányérunkon. Mindenkinek jut egy kocka, aki rendes, annak talán kettő is!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További őszies ötletekért és receptekért less ide: