7 nap, 7 étel – Nyári klasszikusok megspékelt verzióit kapjuk ebédre

Minden évszaknak megvannak a maga klasszikusai: nyáron például előszeretettel főzünk a szezon zöldségeivel főzelékeket, lecsókat, rakottasokat és egytálételeket. A héten is végigzongorázzuk majd ezt a listát, de kivételesen némi újdonságot is csempészünk minden fogásba.

Nyáron nagy kapufa lenne, ha nem főznénk a szezon legfinomabb és legfrissebb alapanyagaival, ha nem készítenénk el a napfényes évszak klasszikusnak számító fogásait. A lecsó, a tökfőzelék, a paprikás krumpli vagy a gazpacho mind kicsattanóan nyári recept, amit akár hétről hétre újra szívesen fogyasztunk a nagy melegben. Persze, ha néhanapján némi újdonságot is belevinnénk a történetbe, inkább készítsük el az alábbi, megspékelt klasszikusokat. Hasonlóak, mégis kicsit mások: épp ez adja izgalmukat!

Nézd meg galériánkban a hétre szánt, megspékelt klasszikusokat, a receptekért kattints a képre!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyári ötlet, recept és finomság vár:

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...