Továbbra is meleg van, még ki tudja, meddig – főzzünk hát gyorsan, persze laktatót, nehogy üresek maradjanak a gyomrok. Az energia ilyenkor is kell, tehát a legjobb választás valamilyen ízes, seperc alatt összedobható húsétel, például csirke lehet. Nyáriasan készítve, szaftosan, pikánsan, mégis frissítően. Ha pedig néha megtörnénk a hús uralmát, tegyünk az asztalra gyümölcsös finomságokat, alkossunk a szezon legjavával. Gyors nyári ebédek, gyertek elő!
Nézd meg galériánkban a hétre szánt gyors nyári ebédeket, a receptekért kattints a képre!
A nyár legjava gyors húsételekkel és gyümölcsös finomságokkal vár
HÉTFŐ: Fűszeres rizses hús
Rögtön belecsapunk az ízek sűrűjébe hétfőn ezzel a fűszerekkel bolondított rizses hússal. Ugyan nem a klasszikus, magyaros vonalat követi, mindenképpen érdemes neki adni egy esélyt, ugyanis isteni nyári lakoma.
KEDD: Zöldteás barackkrémleves
A különböző gyümölcskrémlevesek egymást váltják, ahogy halad előre a szezon. Most éppen az őszibarack aktuális, amiből selymes hűsítő fogást készíthetünk kedden. Érdemes kipróbálni ezt a zöldteás verziót, amitől még izgalmasabb lesz a leves.
SZERDA: Roppanós csirkeszárny
Csirkeszárnyat sütni abszolút nem ördöngösség, elég a sikerhez egy megbízható recept. Szerencsére éppp idekerült a szerdai blokkhoz egy efféle leírás, amit ha betartunk, rövid idő alatt asztalra varázsolhatjuk a legropogósabb szárnyakat. Utána már csak köretet kell választani.
CSÜTÖRTÖK: Mennyei meggyleves
Ismét gyümölcsleves az ajánlat, de mivel ebben az időszakban több gyümölcs is megtisztel minket jelenlétével, választhatunk csütörtökre egy újabb alapanyagot. Legyen ez a meggy, főjön belőle a klasszikus, tejfölös, enyhén fűszerezett leves, ami nélkül tényleg nem telhet el nyár.
PÉNTEK: Dinnyesaláta fetával és mentával
A dinnyét leggyakrabban csak magában falatozzuk, pedig egyéb ízekkel is érdemes összehozni. Például a karakteresen sós fetasajttal, ami ügyesen kiegyensúlyozza a gyümölcs lédús édességét. Ha pedig nem lenne elég egyféle dinnye, pénteken a salátába keverhetünk görögöt is, sárgát is.
SZOMBAT: Borsóleves csirkeszárnnyal
Ha éppen hozzájutunk egy nagyobb adag friss, hüvelyes zöldborsóhoz, meg is van a hétvégi program. Fejtsük ki (majszoljunk el pár szemet nyersen), főzzük levesbe, kanalazzuk be és élvezzük a nyarat. Kerüljön egy-két-pár csirkeszárny is a fazékba, attól lesz igazán zamatos az étek.
VASÁRNAP: Sárgabarackos-rozmaringos csirkecomb
Kevés jobb felhasználási módja akad a tökéletesen érett, júliusi sárgabarackoknak, mint ez az alábbi recept. A combok ropogósra, karamellizáltra sülnek a gyümölccsel egy tepsiben, az aromás ízekről pedig a rozmaring gondoskodik. Kész mennyország!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több nyári ötlet, recept és finomság vár: