Mi, magyarok szeretünk úgy gondolni tradicionális fogásainkra, mint olyan ételekre, amelyek mellett lehetetlen éhesnek maradni. Persze a valóság inkább úgy néz ki, hogy még egy kevésbé emberes adag pörkölt, pásztortarhonya vagy gulyás is annyira elnehezíti a gyomrot, hogy utána órákig ki van zárva bárminemű produktivitás. Ezt persze nem mindig engedhetjük meg magunknak, főleg nem egy mozgalmas, tennivalókkal teli hét közepén – ilyenkor jöhetnek kapóra konyhánk azon receptjei, amelyek gyorsabban készülnek, ugyanúgy laktatnak, de nem tömítenek fulladásig. Ezekkel lakunk jól a héten, lássuk, mi az ajánlat!
Nézd meg galériánkban a hétre szánt magyaros ételeket, a gyors receptekért kattints a képre!
Könnyed, magyaros étkektől roskad az asztal
HÉTFŐ: Lecsós pirított rizs
Ugyan még nem durrant be teljes erővel a lecsószezon, már bátran készíthetünk a zöldségragu által ihletett fogásokat, például pirított rizst. Ebben még nem a paradicsom, hanem a paprika kapja a főhangsúlyt, így az sem a világvége, ha csak éretlenebb darabokkal tudunk dolgozni.
KEDD: Szuperkrémes spenótfőzelék
Nem is lehetne magyaros hetet tartani valamilyen főzelék nélkül, a gyors, egyszerű és laktató kategória abszolút győztese pedig egészen biztosan a spenót – így ezt falatozhatjuk most kedden, a számunkra legkedvesebb feltétekkel kiegészítve.
SZERDA: Rántott karfiol alaprecept
Természetesen panírozunk is, mégpedig karfiolt: ez a húsmentes rántott étek épp annyira laktat, hogy az még jólessen. Főleg, ha egy könnyedebb köretet, például párolt rizst (vagy egyéb gabonát), zöldsalátát kínálunk mellé. A tartármártás le ne maradjon!
CSÜTÖRTÖK: Krumplistészta-torta krumplipüréhabbal és savanyúsággal
No, jó, lehet, hogy ez a recept egy kicsit messzire ment, de már csak azért sem lenne érdemes emiatt hőbörögni, mert egy isteni finom monstrummal állunk most szemben. A gránátos kocka már önmagában is maga az egyszerű nagyszerűség, de ha egy formában alaposan összesütjük, a széle aranybarnára és ropogósra pirul... na, így lesz csak igazán ellenállhatatlan!
PÉNTEK: Sültpaprikás tarhonya
Gyakran kerül tarhonya a magyaros étel mellé a tányérra, ritkábban szerepelhet ott önmagában. Ez a pénteki recept azonban most minden lehetőséget megad az apró tésztagyöngyöknek, hogy megmutassák, mit tudnak: sült paprikával, újburgonyával tündököl.
SZOMBAT: Rakott cukkini darált hússal
Egy rakottas szombatra? Belefér? Hát hogyne férne, főleg, ha ízes, fűszeres darált hússal, sok-sok sajttal és zsenge cukkinival próbálja elnyerni a tetszésünket. Elkészíteni nem nagy macera, mellette nyugodtan foglalkozhatunk hétvégi teendőinkkel, vagy lógathatjuk a lábainkat, ahogy tetszik.
VASÁRNAP: Bakonyi húsgolyók
Annak ellenére, hogy mennyire tradíciókedvelő a magyar konyha, nem kell mindig a szokványok mellett megragadnunk. A főzésben bátran alakíthatunk, változtathatunk: például a bakonyi sertésszeletből elvehetjük a szeletet, és kicserélhetjük szaftos húsgolyókra. Az élmény, a jóllakás megmarad és még némi izgalom is költözik a tányérra.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További ízes ötletekért és egyszerű receptekért pillants erre: