7 nap, 7 étel – Húsvétias, gyors fogásokkal robogunk a héten

Nyakunkon a húsvét, és ugyan a héten még nem kell nekiállnunk készülődni, de a gyomrunkat és az ízlelőbimbóinkat elkezdhetjük az ünnepi ízekre hangolni. Például az alábbi gyors fogásokkal.

A húsvéti ünnep megannyi csodás ízzel érkezik minden évben: ezek egyben a megújuló tavasz ízei is, amelyek friss, üde és energikus hangulatot varázsolnak a konyhánkba. Persze, ha mi magunk már kevésbé vagyunk ilyen lendületes és kicsattanó kedvünkben, vagy egyszerűen csak nincs időnk a héten a konyhában sürögni-forogni, arra is van megoldás. Az alább következő receptek mind a húsvét ízeire építenek valamilyen módon, mindemellett pedig borzasztóan rövid elkészítési idővel rendelkeznek. Jól hangzik?

HÉTFŐ

Magyaros nokedli

A magyaros nokedli receptjéért kattints a képre!

Ha húsvét, akkor nokedli, de most kivételesen nem tojásokat ütünk majd a házi tésztára, hanem magyarosan készítjük: paprikásan, zsírosan, kolbásszal és szalonnával.

KEDD

Könnyű krumplisaláta retekkel

Mára egy könnyű saláta jut, de ne aggódjunk, nem fogunk éhen maradni. Olyan gazdagon tele van pakolva ugyanis ez a húsvétra hangolt krumplisaláta, hogy nem is fogunk mást kívánni mellé. No jó, talán egy könnyed levest.

SZERDA

Spaghetti alla nerano - cukkinis házi spagetti

A spagetti receptjéért kattints a képre!

Ha már jó előre betáraztunk tojásból, nyugodtan használjunk fel a készletből 1-2 darabot, és készítsünk házi tésztát. Abszolút nem ördöngösség, meglepően gyorsan összeáll, és olyan isteni fogások alapját képezheti, mint ez az olasz cukkinis spagetti.

CSÜTÖRTÖK

Okroshka (jéghideg kefires uborkaleves retekkel, tojással és zöldfűszerekkel)

Az okroshka receptjéért kattints a képre!

Talán még nem érkezett el teljesen a hideg levesek szezonja, mindenesetre kár lenne kihagyni egy ennyire üde, ennyire tavaszi (néhol húsvéti felhangokat megszólaltató) lehetőséget a kanalazásra.

PÉNTEK

Ana spenótfőzeléke tükörtojással

A spenótfőzelék receptjéért kattints a képre!

Ugyan a spenót nem képezi részét a klasszikus húsvéti alapanyagoknak, ebben a heti összeállításban a tavaszi frissességet hivatott képviselni. Mégpedig főzelék formájában, a kötelező tükörtojással.

SZOMBAT

Sonkás-hagymás-tojásos rakott tészta

Rakott tésztával hódít a szombat: mégpedig egy olyan recept következik, amelybe csupa húsvéti finomság került: sonka, újhagyma, tojás. Készítsünk nagy adagot, kelleni fog!

VASÁRNAP

Medvehagymás zsírban sült hús

A medvehagymás zsírban sült hús receptjéért kattints a képre!

Vasárnap van, süssünk egy kiadós húslakomát: ugyan sok időnek tűnik az elkészítése, nekünk mégsem kell végig a konyhában strázsálnunk: a főzés nagy részében a hús önállóan dolgozik, így kiváló hétvégi választás a recept. Ja, és azt mondtam már, hogy medvehagymás?

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több húsvétra hangoló tartalom:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...