A húsvéti ünnep megannyi csodás ízzel érkezik minden évben: ezek egyben a megújuló tavasz ízei is, amelyek friss, üde és energikus hangulatot varázsolnak a konyhánkba. Persze, ha mi magunk már kevésbé vagyunk ilyen lendületes és kicsattanó kedvünkben, vagy egyszerűen csak nincs időnk a héten a konyhában sürögni-forogni, arra is van megoldás. Az alább következő receptek mind a húsvét ízeire építenek valamilyen módon, mindemellett pedig borzasztóan rövid elkészítési idővel rendelkeznek. Jól hangzik?
HÉTFŐ
Ha húsvét, akkor nokedli, de most kivételesen nem tojásokat ütünk majd a házi tésztára, hanem magyarosan készítjük: paprikásan, zsírosan, kolbásszal és szalonnával.
KEDD
Mára egy könnyű saláta jut, de ne aggódjunk, nem fogunk éhen maradni. Olyan gazdagon tele van pakolva ugyanis ez a húsvétra hangolt krumplisaláta, hogy nem is fogunk mást kívánni mellé. No jó, talán egy könnyed levest.
SZERDA
Spaghetti alla nerano - cukkinis házi spagetti
Ha már jó előre betáraztunk tojásból, nyugodtan használjunk fel a készletből 1-2 darabot, és készítsünk házi tésztát. Abszolút nem ördöngösség, meglepően gyorsan összeáll, és olyan isteni fogások alapját képezheti, mint ez az olasz cukkinis spagetti.
CSÜTÖRTÖK
Okroshka (jéghideg kefires uborkaleves retekkel, tojással és zöldfűszerekkel)
Talán még nem érkezett el teljesen a hideg levesek szezonja, mindenesetre kár lenne kihagyni egy ennyire üde, ennyire tavaszi (néhol húsvéti felhangokat megszólaltató) lehetőséget a kanalazásra.
PÉNTEK
Ana spenótfőzeléke tükörtojással
Ugyan a spenót nem képezi részét a klasszikus húsvéti alapanyagoknak, ebben a heti összeállításban a tavaszi frissességet hivatott képviselni. Mégpedig főzelék formájában, a kötelező tükörtojással.
SZOMBAT
Sonkás-hagymás-tojásos rakott tészta
Rakott tésztával hódít a szombat: mégpedig egy olyan recept következik, amelybe csupa húsvéti finomság került: sonka, újhagyma, tojás. Készítsünk nagy adagot, kelleni fog!
VASÁRNAP
Vasárnap van, süssünk egy kiadós húslakomát: ugyan sok időnek tűnik az elkészítése, nekünk mégsem kell végig a konyhában strázsálnunk: a főzés nagy részében a hús önállóan dolgozik, így kiváló hétvégi választás a recept. Ja, és azt mondtam már, hogy medvehagymás?
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több húsvétra hangoló tartalom: