7 nap, 7 étel – Gyors húsételek adnak szupererőt a héthez

Nem kell pánikba esnünk, ha nincs rengeteg időnk főzni a héten. Gyors receptek várnak ránk, és nem akármilyen formában: húsokkal lakunk jól, mert arra vágyik a gyomor!

A húsételek gyakran megkapják a hosszadalmasan készülő, bonyolult és macerás címkéket, és amikor gyors ebédre van szükségünk, gyakran ki is selejtezzük őket. Pedig nem kell mindig tésztát, salátát vagy szendvicset ennünk, ha rohanunk, igenis akadnak olyan húsételek, amelyek villámmód az asztalra kerülhetnek. Ráadásul el is telítenek minket, majd energiát adnak, ami pedig a rohanós hétköznapokon mindig jól jön. Irány a konyha, süljenek a húsok!

HÉTFŐ

Baconös-gombás csirkemell

A baconös-gombás csirke receptjéért kattints a képre!

Szalonnásan-gombásan érkezik a csirke, és fantasztikus oldalát ismerhetjük meg ebben a formában. A mellette tornyosuló krumplipüré persze nem kötelező, de erősen ajánlott, sokat hozzáad az élményhez.

KEDD

Big Kahuna Burger

Keddi villámebéd, amerikai módra: egy kultikus film igen nevezetes, ananászos burgerével lakhatunk jól a mai napon. Hogy melyik alkotásról van szó? Derüljön ki a videóból!

SZERDA

Kijevi csirkemell sütőben sütve

A kijevi csirke receptjéért kattints a képre!

Izgalmas és formabontó módon, sütőben készül ez a kijevi csirke. Így jóval kevesebbet kell vele bajlódnunk, szinte saját magát készíti el, közben ügyködhetünk bármi mással a konyhában vagy azon kívül.

CSÜTÖRTÖK

Zöldborsós sertéstokány

A zöldborsós tokány receptjéért kattints a képre!

Egy jó szaftos tokánynak soha nem lehet ellenállni. Szerencsére nem is kell: együk nagy kanállal a borsós ragut rizzsel, kenyérrel, krumplival, ahogy tetszik.

PÉNTEK

Fasírt

A fasírt receptjéért kattints a képre!

Semmi flancolás, semmi extrázás, semmi körítés (a krumplipürét leszámítva), csupán egy pofonegyszerű és villámgyors, klasszikus fasírt: ez a mai ebédünk. Természetesen savanyúságokkal való további kiegészítése abszolút lehetséges.

SZOMBAT

Háromsajtos csirkecombok baconnel

Szombat van, engedjük el egy kicsit a gyeplőt, lassítsunk, és adjunk magunknak időt végre egy igazán komfortos fogás elkészítésére: legyen az ebéd a fenti csirkecomb, három különböző sajttal.

VASÁRNAP

Murgh makhani, azaz indiai vajas csirke

Omlós húsdarabok egy észvesztően selymes, sokfűszeres, gazdag szószban: ezt mind megkapjuk vasárnap, mondhatni jutalomként a hosszú hét végén. Tunkoljunk elégedetten, megérdemeljük.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Ínyenc receptek itt várnak:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...