Még élvezhetünk pár napsütéses délutánt, mielőtt teljesen borongósra és szürkére váltana az ősz, ilyenkor pedig talán főzni is több kedvünk akad. Készítsünk hát a héten gyors őszi húsételeket, amelyek alapanyagaik sokszínűségében mintát vesznek a fák egyre látványosabb lomkoronáiról. Szaftos raguk, aromás hússzeletek és ki tudja még milyen finomságok várnak ránk az elkövetkező hét napban, egy biztos: gyors őszi húsételekből nem lesz hiány!
Nézd meg galériánkban a hétre szánt gyors őszi húsételeket, a receptekért kattints a képre!
7 nap, 7 étel – Sokszínű és gyors húsételek várnak az egyre színesebb őszben
HÉTFŐ: Sütőtökös frankfurti leves
A frankfurti leves egy egészéves intézmény, persze, ha beköszönt az ősz, végezhetünk a recepten egy szezonális ráncfelvarrást. Tehetünk bele például sütőtököt, ettől kellemesen karakteres és izgalmas lesz az amúgy unalomig ismételhető leves.
KEDD: Wurstsalat, azaz virslisaláta
Ha megmarad pár szál virsli, ne a fagyasztóban landoljanak, hanem ebben a német salátában. Ugyan köretként is kezelhetjük, de alapanyagai révén simán beillik egy laktatóbb hideg ebédnek vagy vacsorának.
SZERDA: Retró rántott húsos szendvics újragondolva
Ha lapulnak a mélyhűtőben korábban eltett, bepanírozott hússzeletek, itt az idő elővenni, kisütni és friss zsemlébe dugni őket a kedvenc zöldségeinkkel, savamyúságokkal és szószokkal. Persze attól sem lesz vészesen hosszú az elkészítési idő, ha friss húst panírozunk a projekthez.
CSÜTÖRTÖK: Favágó leves gazdagon
Ősz, fák, favágó leves: látszik a logikai menet, ugye? Még ha kicsit döcög is, mindegy, a lényeg, hogy ezzel a levessel több napra is gyorsan elintézhetjük a tartalmas jóllakást. Ugyanis olyan gazdagon telepakolt a favágók levese, hogy gyomrot nem hagy üresen maga mögött.
PÉNTEK: Labancpecsenye Lilalicsi konyhájából
Péntekre a favágókat labancok váltják, a levest pedig pecsenye – ezzel a klasszikussal lakhatunk jól ebéd vagy vacsora alkalmával. A köretválasztása joga mindenki számára szabad: lehet rizs, krumpli, de akár egy szelet kenyér is a kísérő.
SZOMBAT: Artsoppa - svéd sárgaborsóleves
„Na, kérem, nem arról volt szó, hogy ez egy húsos hét lesz?” A felhördülés jogos lehetne, persze érdemes a hőbörködés előtt inkább végigböngészni a szombati recept alapanyaglistáját és elkészítési lépéseit. Mert nem ám holmi szerény sárgaborsólevessel van dolgunk: ebbe kerül bőven hús is a hüvelyes mellé. Ember legyen a talpán, aki éhesen sétál el tőle!
VASÁRNAP: Gombás borjútokány
Vasárnapra az erdő hangulata költözik a családi ebédlőasztalra, legalábbis a gombák a tokányban hasonló érzést kelthetnek bennünk. Mindegy persze, hogy magunk szedtük a kalaposokat, kaptuk egy erdészbaráttól vagy a bolti nejlonból hámoztuk ki: ez a szaftos borjúragu így is, úgy is sikert arat majd.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További őszies ötletekért és receptekért less ide: