7 nap, 7 étel – harsány ízű és illatú, gyors fogások várnak

Robbantsuk be a tavaszt a konyhánkba: lassan, de biztosan érkeznek azok az egész évben hiányolt ízek, amelyek új energiát adnak a főztünknek. Zöldségek, fűszerek és megannyi más ízesítő, amiről csak úgy ordít, hogy tavasz, tavasz, tavasz.

Törjünk ki együtt a hosszú télből, és készítsünk egész héten friss ízekkel hódító, harsány aromákat villogtató, fantasztikusan élénk, energiát adó fogásokat. Hiszen a tavasz erről szól: új energia, új színek, folyamatos megújulás. Persze pepecselni továbbra sincs sok időnk, szóval aggodalomra semmi ok: minden nap 60 percen belül letudhatjuk majd a konyhai manővereket. Semmi időhúzás, csak a végtelen ízek – ahogy főzni érdemes.

HÉTFŐ

Zöldfűszeres rakott zöldség

A zöldfűszeres rakott zöldség receptjét ITT találod!

Friss zöldségek, ízletes zöldfűszerek, és mindössze 45 perc kell ahhoz, hogy ez a csodaebéd összeálljon. Nemcsak finom, de látványos is, indítsuk ezzel a hetet!

KEDD

Fűszeres rizses hús

A fűszeres rizses hús receptjéért kattints IDE!

Nagyon szeretjük a rizses húst, bár valószínűleg általában a klasszikus, magyaros verzió készül a legtöbb konyhában. Most ennek az ételnek adjunk egy érdekes, fűszeres csavart, ami méltó dísze lehet a tavaszi menünknek.

SZERDA

Bazsalikomos-mozzarellás csirke

Nem kell mindig az egzotikus fűszerekért nyúlni, a megszokott, otthonos ízekkel is teremthetünk friss, élénk hangulatot. Erre nagyon jó példa ez a gyors és könnyed, csirkemellel, rengeteg sajttal, paradicsommal és bazsalikommal sült csoda.

CSÜTÖRTÖK

Rukkolás tavaszi palacsinta

A rukkolás tavaszi palacsinta receptjéért kattints IDE!

Egy kis csütörtöki szösszenet, amihez nem kell más, mint 30 perc az életünkből, néhány alapvető alapanyag és egy forró serpenyő. Egy olyan palacsinta lesz a végeredmény, amit még biztosan nem kóstoltunk korábban. Ütős, izgalmas, laktató, egy szóval abszolút nyertes.

PÉNTEK

Egyszerű csicseriborsó-ragu

A csicseriborsó-ragu receptjét ITT találod!

Szinte úszik a fűszerekben ez a szaftos, tunkolnivaló egytálétel, ami mellé egy nagy adag rizs vagy egyszerűen csak egy szelet kenyér illik a leginkább. Főzni alig kell, mégis eltelít: ezek a kvalitások tesznek egy ételt igazán hívogatóvá. Persze, a fantasztikus ízen túl.

SZOMBAT

Egyedényes medvehagymás-sajtos tészta

A medvehagymás-sajtos tészta receptjét ITT találod!

A legszaftosabb, legegyszerűbb tészta most rengeteg sajttal és a tavasz ütős szereplőjével, a medvehagymával érkezik a konyhánkba. Gazdag íz, selymes állag, egyszóval megannyi izgalom, amit kár lenne kihagyni.

VASÁRNAP

Egyedényes tavaszi zöldséges csirkecomb

Könnyű, tavaszi egytálétel, amihez még külön köret sem kell. Kevés macera van vele, egy edény elég hozzá, és elképesztő finom az eredmény! Egy nyugodt vasárnapi ebédnek pont jó lesz.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas recept, ami csak arra vár, hogy kipróbáld:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...