Meglepően sok tulajdonságon osztoznak a levesek és tészták az ételek világában. Gyors fogások ők, amelyeket akkor választunk, ha valami egyszerűt és könnyedet ennénk szívesen. Egy menüsorban általában kiegészítésre van szükségük, valamilyen sütemény vagy főétel kerül melléjük az asztalra, így sokan nem is értékelik őket teljes értékű fogásokként. Pedig akadnak olyan tészták és levesek, amelyek önmagukban is kellő laktatást adnak, főleg egy melegebb nyári napon. Lássuk előbb, majd főzzük meg ezeket a recepteket!
Nézd meg galériánkban a hétre szánt gyors tésztákat és leveseket, a receptekért kattints a képre!
Tészták, levesek és tésztás levesek gyors ebéd gyanánt
HÉTFŐ: Egyszerű káposztás tészta
Gyors és nyárias, így méltó indítója lesz ennek a hétnek. Mindegy, hogy borssal vagy cukorral esszük (amúgy érdemes kipróbálni egyszerre mindkettővel is), kiváló ebéd lesz a káposztás tésztából. Készüljön nagy adag, jusson mindenkinek!
KEDD: Klasszikus lebbencsleves
Tészta is, leves is. Ez a laskában, krumpliban és kolbászban egyaránt gazdag, paprikától tűzpiros ebéd bizony nem hagy majd egy gyomrot sem üresen. A többi levessel ellentétben ez után tényleg nem kell majd más, se második, se süti.
SZERDA: Vegán bolognai
Nem érdemes hőbörögni a hús hiányán vagy helyettesítésén, esetleg az eredetiség kérdésén: lássuk inkább a dolog (a tészta) pozitív oldalát. Ami nem más, mint hogy mindössze 30 perc alatt elkészül ez a vegán fogás, ami egy bolognai esetében azért nagy szó!
CSÜTÖRTÖK: Tényleg édes paradicsomleves
Még bőven akad friss, lédús, nyári paradicsom a piacon, a kamrában, főzzük meg hát belőle ezt a (félig fricskának szánt) levest, ami az ételeket túlsózó vagy épp túlcukrozó magyar konyhát hivatott kifigurázni. Mellette természetesen isteni finom is!
PÉNTEK: Käsespätzle egyszerűen
Nem egyszerűen sajtos tészta készül ma a konyhában, hanem az osztrákok híres sajtos galuskájával lakhatunk jól. Házi tészta ez, mégsem kíván tőlünk túl sok erőt, időt, technikát. Adjunk hát neki egy esélyt, megéri!
SZOMBAT: Klasszikus magyaros gombaleves vajgaluskával
Szombatra szintén egy klasszikus érkezik, egy olyan leves, ami tésztát és levest egyesít magában. Az apró vajgaluskák jelen esetben nem köretként, hanem levesbetétként szolgálnak, mégpedig a lehető legízesebb gombalevesben, amit valaha kóstolhattunk.
VASÁRNAP: Diós morzsás szilvás gombóc
A szilvaszezon derekán milyen más tészta is készülhetne vasárnapi ebéd gyanánt, mint szilvás gombóc? A puha tészta, a fahéjas, puhára főtt gyümölcs és a vajas morzsa (amibe most dió is került) alkotta tökéletes golyóbisok mellé nem is kell más, esetleg egy maradék tálka a tegnapi gombalevesből.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több nyári ötlet, recept és finomság vár: