Ha rohan előlünk a hét rengeteg teendőjével, nincs más hátra, fel kell kötnünk a nadrágszíjunkat és utánaszaladnunk. Persze ehhez sok energia kell, amit meg is adnak az alábbi gyors és laktató húsételek, a különböző alapanyagokkal szaftosra besütött csirkék, sertések és marhák. Ezekből fognak állni a főétkezések, ugorjunk is neki az egyik elkészítésének, hisz az idő kevés, de az éhség egyre nagyobb!
Nézd meg a hétre szánt gyors és laktató húsételeket, kattints a galériára a receptekért!
Szaftosan besütött húsok kísérnek át a héten
HÉTFŐ: Vajas-rizses csirke
Rizzsel sül tökéletesen szaftosra a csirkemell ebbben a receptben, így körettel sem kell majd bajlódnunk, amikor feltálaljuk. Hétfőre mindenki megérdemel ennyi csalást, főleg, ha az ilyen isteni végeredményt hoz.
KEDD: Gombás-sajtos tepsis hús újhagymával
Kedden sertést sütünk, de nem ám akármilyen módon, hanem gombás raguval és sajttal befedve, betakarva. Így esélye sem lesz kiszáradni a húsoknak a sütőben, megőrzik tökéletes szaftosságukat, hogy ilyen csodásan landolhassanak a tányéron is.
SZERDA: Tepsis csirkecomb krumplival
Szerdán sem kell túlgondolni az ebédet, ennél a húsételnél is az egyszerűségben rejlik majd a nagyszerűség: tepsiben készítünk ugyanis csirkecombokat, mustáros ízesítéssel, velesült krumplival, mérhetetlen mennyiségű ízzel és szafttal.
CSÜTÖRTÖK: Csirkés "caprese"
A csütörtöki ebédet az olaszok méltán híres előétele az insalata caprese, azaz capri saláta ihlette. A paradicsomból, mozzarellából és bazsalikomból rétegelt kezdő fogásból most főétel válik, ugyanis az ízes trikolórt csirkemellekre halmozva sütjük tökéletesre.
PÉNTEK: Karalábészószban sült provanszi csirke
Itáliából Dél-Franciaországba utazunk, persze csak ízek terén: a konyhából ki sem kell majd hozzá mozdulnunk. Provance régió minden ízes zöldfűszerét felhasználjuk a karalábés szószban aranybarnára sütött csirkék ízesítésére – vigyázat, már egy falat is elég ahhoz, hogy magával ragadjon a francia életérzés!
SZOMBAT: Tepsis mustáros tarja zöldségekkel
Továbbra sem hagyjuk pihenni azt a tepsit, a hétvége első napján mustárral pácolt tarjákat halmozunk bele. De nem ám egyedül: a húsok alá burgonyát mindenképpen tegyünk oda, azon kívül pedig a szezon épp aktuális zöldségeiből is egyet-kettőt.
VASÁRNAP: Cacciatore, az olaszok csirkepörköltje
Kissé kakukktojás a vasárnapi ebéd, ugyanis ez a húsétel nem kerül a sütőbe, de mégis belefér a szaftos étkek sorába. És miért? Mindössze egy serpenyő kell, hogy a csoda megszülessen: gazdag, tunkolásra váró raguban trónoló csirkecombok érkeznek ebédre, amikre senki nem tud (de nem is akar) majd nemet mondani.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ha még színesebbé tennéd az életet a konyhában: