7 nap, 7 étel – Gyors ebédekkel kacsintgatunk a tavasz felé

A naptár szerint már abszolút, az időjárás szerint viszont még kevésbé van tavasz. Talán kell az évszaknak némi noszogatás: adjuk meg neki a bátorságot, hívjuk elő színes, szagos, energikus fogásokkal!

Persze nem az évszaknak fogunk főzni, hanem magunknak, és bizony így a hosszú tél végén, a rengeteg krumpli- és répaevés után ránk fér egy kis változatosság. És ugyan a kedvenc friss, szezonális zöldségeinkre egy kicsit várni kell még, megágyazhatunk nekik néhány most is elérhető, színes és szagos, de leginkább gyors ebéddel. Ehhez csak a kreativitásunkat kell majd használnunk. Illetve mankóként az alábbi recepteket.

HÉTFŐ

Legegyszerűbb brokkolikrémleves

Remek hétindító lesz a szuperzöld brokkolikrémleves, amit az év minden szakában, bármikor reprodukálhatunk a fagyasztott zöldség segítségével. Ilyenkor persze mindig álmodozhatunk, hogy milyen szép is lesz majd a szezon alatt friss brokkolival dolgozni.

KEDD

Kétsajtos paradicsomos gnocchi

Tészta bármikor jöhet, nem? Főleg, ha sűrű paradicsomszósszal és kétféle sajttal egybesütve, forrón gőzölögve lapátolhatjuk a tányérunkra. Az apró burgonyagombócokkal garantált a totális jóllakás.

SZERDA

Vajban sült lazac, írós-fokhagymás édesburgonyapürével és citromos spenóttal

A vajban sült lazac receptjéért kattints a képre!

Olyan elegáns ebédben lesz részünk szerdán, mintha egy étteremben ülnénk. Annyi különbséggel, hogy sajnos nem sajnos saját magunkra kell főznünk. Ez azonban aligha lesz akadály, ugyanis a recept mindössze 35 perc alatt összeáll. Kész főnyeremény, nem?

CSÜTÖRTÖK

Cukkinis carbonara Judit konyhájából

A cukkinis carbonara receptjéért kattints a képre!

Csütörtökre tészta jut, mégpedig nem akármilyen: a klasszikus carbonara spagetti cukkinivel feldobott változata lesz az étkünk. Adjunk neki egy esélyt, még akkor is, ha szent meggyőződéssel csak a hagyományos alapreceptben hiszünk. Megéri!

PÉNTEK

20 perces teriyaki csirke

A teriyaki csirke receptjéért kattints a képre!

Ismét visszaköszön a brokkoli, most egy villámgyors, 20 perc alatt elkészülő teriyaki csirke oldalán. Amilyen egyszerű összedobni ezt a húsételt, nem is számítanánk arra a kirobbanó ízélményre, amit a kóstolásnál kapunk. Talán ez a meglepődés a recept egyik szépsége.

SZOMBAT

Húsgombócos lasagne-leves

A lasagne-leves receptjéért kattints a képre!

Csak ne szörnyülködjön senki, ez tényleg egy lasagneleves, ami nem jelent mást, mint amit ettől a rakott olasz tésztától elvárnánk: fűszeres-paradicsomos íz, nyúlós sajt, ízes hús. Mindent megkapunk egy tál gőzölgő leves képében, és már mehet is a kanalazás.

VASÁRNAP

Fűszeres rizses hús

A fűszeres rizses hús receptjéért kattints a képre!

A vasárnapi ebéd rizses hús, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. No jó, nem teljesen úgy, sőt, egészen máshogyan: izgalmas fűszerekkel, meglepő ízkombinációkkal, kirobbanó, tavaszi frissességgel támad a gabona és a hús kettőse.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Ínyenc receptek itt várnak:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...