Persze nem az évszaknak fogunk főzni, hanem magunknak, és bizony így a hosszú tél végén, a rengeteg krumpli- és répaevés után ránk fér egy kis változatosság. És ugyan a kedvenc friss, szezonális zöldségeinkre egy kicsit várni kell még, megágyazhatunk nekik néhány most is elérhető, színes és szagos, de leginkább gyors ebéddel. Ehhez csak a kreativitásunkat kell majd használnunk. Illetve mankóként az alábbi recepteket.
HÉTFŐ
Legegyszerűbb brokkolikrémleves
Remek hétindító lesz a szuperzöld brokkolikrémleves, amit az év minden szakában, bármikor reprodukálhatunk a fagyasztott zöldség segítségével. Ilyenkor persze mindig álmodozhatunk, hogy milyen szép is lesz majd a szezon alatt friss brokkolival dolgozni.
KEDD
Kétsajtos paradicsomos gnocchi
Tészta bármikor jöhet, nem? Főleg, ha sűrű paradicsomszósszal és kétféle sajttal egybesütve, forrón gőzölögve lapátolhatjuk a tányérunkra. Az apró burgonyagombócokkal garantált a totális jóllakás.
SZERDA
Vajban sült lazac, írós-fokhagymás édesburgonyapürével és citromos spenóttal
Olyan elegáns ebédben lesz részünk szerdán, mintha egy étteremben ülnénk. Annyi különbséggel, hogy sajnos nem sajnos saját magunkra kell főznünk. Ez azonban aligha lesz akadály, ugyanis a recept mindössze 35 perc alatt összeáll. Kész főnyeremény, nem?
CSÜTÖRTÖK
Cukkinis carbonara Judit konyhájából
Csütörtökre tészta jut, mégpedig nem akármilyen: a klasszikus carbonara spagetti cukkinivel feldobott változata lesz az étkünk. Adjunk neki egy esélyt, még akkor is, ha szent meggyőződéssel csak a hagyományos alapreceptben hiszünk. Megéri!
PÉNTEK
Ismét visszaköszön a brokkoli, most egy villámgyors, 20 perc alatt elkészülő teriyaki csirke oldalán. Amilyen egyszerű összedobni ezt a húsételt, nem is számítanánk arra a kirobbanó ízélményre, amit a kóstolásnál kapunk. Talán ez a meglepődés a recept egyik szépsége.
SZOMBAT
Csak ne szörnyülködjön senki, ez tényleg egy lasagneleves, ami nem jelent mást, mint amit ettől a rakott olasz tésztától elvárnánk: fűszeres-paradicsomos íz, nyúlós sajt, ízes hús. Mindent megkapunk egy tál gőzölgő leves képében, és már mehet is a kanalazás.
VASÁRNAP
A vasárnapi ebéd rizses hús, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. No jó, nem teljesen úgy, sőt, egészen máshogyan: izgalmas fűszerekkel, meglepő ízkombinációkkal, kirobbanó, tavaszi frissességgel támad a gabona és a hús kettőse.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ínyenc receptek itt várnak: