Olasz-magyar, két jóbarát...ha nem is teljesen így szól a mondás, a héten biztosan közelebb kerülhetünk a csizmaalakú félsziget lakóihoz, ugyanis felváltva készíthetjük el saját kis hazánk és Itália mesterfogásait. Gyors ebédek születnek ebből a koprodukcióból, magyar fronton paprikás levesek és laktató egytálak, míg olasz oldalról szerényen nagyszerű tészták, de fúzós finomságok is várhatók. Andiamo, induljunk, irány a konyha!
Nézd meg galériánkban a hétre szánt magyar és olasz fogásokat, a receptekért kattints a képre!
Olaszos és magyaros villámfogásokat főzünk a héten
HÉTFŐ: Laskaleves
Minden is belekerül ebbe a levesbe, ami csak a kamrában található: a tészta, a kolbász, a zöldségek és a burgonya is azon dolgozik, hogy minden asztal körül ülő teljesen és véglegesen jóllakjon. Érdemes megjegyezni: bőven elég belőle egy tányér!
KEDD: Cukkinilasagne
Lehetne ugyanúgy magyaros zöldségrakottas vagy olasz tésztaétel, de a cukkinilasagne nem tudott választani, így ötvözte a két műfajt. Ami ebből a fúzióból született, az pedig nem más, mint egy istenien szaftos, fűszeres, laktató, de nem eltömítő ebéd. Jöhet egy kocka?
SZERDA: Pasta e fagioli, az olaszok bablevese
Mi sem lehet egyszerűbb és laktatóbb egy bablevesnél: az olaszok verziója ráadásul nem bízza a véletlenre a jóllakást, jó adag tésztával egészül ki a fogás. Mindemellett gyors, ízes és kedv szerint alakítható étek: a tészta és a bab fajtája sincs kőbe vésve.
CSÜTÖRTÖK: Gombás lecsó
Nyáron a magyar sok lecsót főz, persze nem kell mindig ugyanabban a megszokott mederben kavargatnia a paprikát, paradicsomot. Kerülhet az egytálba más zöldség is, például gomba, ami anélkül teszi jóval tartalmasabbá ebédünket, hogy közben azt éreznénk, menten kipukkadunk.
PÉNTEK: Nyári töltött tök
A zöldségek megtöltése egy olyan sport, amelyet több nemzet tagjai is űznek – olimpiát mondjuk nem lenne érdemes szervezni erre, hiszen nincs szó első, második és harmadik helyezettekről. Egy magyaros töltött tök ugyanazon a helyen végezhet, mint egy közel-keleti töltött padlizsán vagy francia töltött hagyma. Ma épp tök jutott ebédre, ki tudja, holnap mi lesz?
SZOMBAT: Minestra maritata, az olasz esküvői leves
Ismét egy gazdagon megpakolt leves érkezik az asztalunkra, most azonban nem magyar, hanem olasz oldalról. Ők is tudnak ilyet, ráadásul nem is kell megvárni a következő esküvőt, a minestra bármikor elkészülhet: érdemes hétvégén bíbelődni vele.
VASÁRNAP: Paradicsomos töltött palacsinta
Megint egyfajta fúzió áldozatai leszünk vasárnap, amikor is a töltött palacsinta paradicsomos tésztával készül. És hogy mi rejlik belül? Ízes prosciutto, olvadozó mozzarella és karakteres parmezán szól nagyot a szájban.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több nyári ötlet, recept és finomság vár: