Főzni önmagában is nagy élmény, de nyáron, amikor a hőmérséklet egyre csak növekszik, a nap csak egyre több ágra süt, és minden tele van friss, zamatos zöldségekkel-gyümölcsökkel, na akkor okoz igazán örömet a konyhai alkotás. Éljük is meg a nagy örömködésünket, főzzünk nyáriasan, főzzünk ízletesen, főzzünk gyorsan. Ebben nyújt segítséget, kapaszkodót az alábbi 7 recept. Indulhat a hét?
Nézd meg galériánkban a hét 7 ételét:
7 nap, 7 étel – A nyár felé száguldunk gyors ebédekkel
HÉTFŐ: Villámgyors padlizsán curry
Indítsuk lendületesen a hetet ezzel a 30 perces indiai egytálétellel. Már valószínűleg elcsíphetjük hozzá az első nyáriasabb padlizsánokat (így talán az ára is alacsonyabb lesz), a paradicsomokról nem is beszélve. Isten veled, konzervből főzés, sziasztok, friss alapanyagok!
KEDD: Olaszos paradicsomos burgonya
Ha pedig már úgyis veszünk a hétfői ételhez egy-két paradicsomot, dobjunk melléjük még párat, hogy a maradékot felhasználva elkészíthessük a legnyáriasabb rakott burgonyát. Nem a megszokott, magyaros mederben lapul ez a recept, hanem a klasszikusoktól eltérve, olaszos hangulatban érkezik az asztalhoz.
SZERDA: Nudli gyümölcsszósszal
Egy kis édesség bármikor jólesik, különösképpen igaz ez a hét közepére, amikor talán érezhetjük úgy magunkat, hogy kicsit megcsömörlöttünk a sok tennivalóban. Adjunk magunknak új lendületet egy nagy tál porcukros nudlival – az extra szerotoninról a piros bogyós gyümölcsök fanyar szósza gondoskodik.
CSÜTÖRTÖK: Canderli – olasz gombócleves
Túllendülve a holtpontunkon, főzzünk csütörtökön olasz gombóclevest: sokkal könnyeb recepttel van dolgunk, mint gondolnánk, csupán 40 perc kell ahhoz, hogy a tálakba merve gőzölögjön az ízes lé, no meg az a néhány ellenállhatatlan golyóbis.
PÉNTEK: Szaftos csirke nuggets
Nem kell a legközelebbi gyorsétteremig elzarándokolni: a saját konyhánkban is alkothatunk szaftos, ízes, bundás kis csirkefalatkákat, más néven nuggets-eket. Ha a hét utolsó munkanapja épp dolgosan talál minket, még akkor is lesz időnk összedobni egy adaggal. A „holnapra is marad” mondatot pedig felejtsük el, úgyis elfogy majd az összes egy pillanat alatt.
SZOMBAT: Csípős csalántészta tavaszi zöldségekkel
Legyen ez a fogás az utolsó visszapillantásunk az üde tavasz felé: használjuk még éppen elérhető, leköszönő zöldségeit, valamint egy izgalmas „gaznövényt”, és pepecseljünk szombaton a saját házi tésztánkkal – abszolút megéri.
VASÁRNAP: Tejfölös csirkepörkölt kapros túrógombóccal
„Ez még gombócból is sok” – na e mondat biztosan nem hangzik majd el a héten. A gombócleves és a nudli után álljunk neki még egyszer a gömbölygetésnek, főzzünk csirkepörköltöt aromás, nyárias, kapros túrógombócokkal. Méltó záróakkordja lesz az egész hetes alkotásunknak.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több napfényes recept vár: