7 nap, 7 étel - Eső ellen köpönyeg: gyors ebédötletek a rohanó hétköznapokhoz

Úgy néz ki, tényleg vége a nyárnak, végre beköszöntött az esős, őszies idő. Emiatt persze nem éri meg búslakodni, inkább nézzük a dolgok pozitív oldalát: annyival több időnk és kedvünk lesz majd a konyhában alkotni...például az alábbi gyors ebédek egyikét.

Teljesen más érzés a különböző évszakokban főzni, és nemcsak a változó alapanyagok és ételtípusok miatt, hanem úgy alapvetően az alkotási kedv váltakozása miatt is. Nyáron nem szívesen kapcsoljuk be a sütőt vagy állunk a tűzhely mellé – sokszor egy gyors ebéd kedvéért sem vagyunk hajalndóak befűteni. Talán ezért is járunk jobban az ősszel, amikor több receptnek már szívesebben nekiállunk. Az eső úgyis bezavar a lakásba: használjuk ki ezt a plusz időt gyors ebédek megfőzésére.

Nézd meg galériánkban a hétre szánt gyors ebédeket, a receptekért kattints a képre!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai ötlet, recept és finomság vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...