A rakott ételek ugyan elsőre macerásnak mutatják magukat a sok szeleteléssel és rétegezéssel, de ha belegondolunk, hogy ezek után már semmi dolgunk nincs az éhséggel teli várakozáson kívül, rögtön rájöhetünk: akár egy egész hétig is tudnánk ízes-szaftos rakottasokkal élni. Nos, ez lesz az a hét nap, amikor valóra válhat álmunk – a legkülönfélébb rakott ételek sorakoznak fel az alábbi ajánlóban, csak arra várva, hogy kiválasszuk, elkészítsük és jó étvággyal elfogyasszuk őket.
Nézd meg galériánkban, milyen rakott ételek érkeznek a héten!
Gyors rakott ételek adnak erőt nekünk egész héten
HÉTFŐ: Gombás-padlizsános rakottas
Darált húsos ragu fűszerekkel, két különleges zöldség, gomba és padlizsán egybesütve: akár egy görög muszaka is lehetne a mai ebédünk, de ez a rakottas inkább csak ihletet merít a szaftos egytálból és a saját útját járja. De nem is baj, mi épp így szeretjük!
KEDD: Csirkés-paradicsomos rakott tészta
Ha tésztát rakunk, nem feltétlenül mindig lasagne lesz az eredmény: ezt bizonyítja az alábbi csirkés-paradicsomos penne is, ami seperc alatt bedobható a sütőbe. Ott sül majd felül ropogósra, belül szaftosra, egyszóval tökéletesre. Mellé egy gyors zöldsaláta ajánlott.
SZERDA: Padlizsános-fetás baklava
Olyan formában érkezik a szirupos-diós édesség, ahogy még sosem láttuk korábban. Bizony, sós baklavát is lehet sütni, például padlizsán, feta és paradicsom bevonásával – azoknak külön elnyerheti majd a tetszését, akik nem hívei a cukorsokknak...persze mindenki másnak is meleg szívvel ajánljuk.
CSÜTÖRTÖK: Sütőben sült sajtos bundás kenyér
Milyen jó is lenne, ha úgy ehetnénk bundás kenyeret, hogy ahhoz ne kelljen előtte hosszadalmasan az olajjal fröcsögő serpenyő felett állni...ez az álom válik ma valóra, ugyanis tepsiben készítjük a puha, tojással átitatott, sajttal gazdagon megszórt kenyérszeleteket. Gyors és laktató fogás ez, amit reggelitől-vacsoráig bármikor fogyaszthatunk.
PÉNTEK: Almás-póréhagymás rakott burgonya
Vannak azok, akik úgy gondolják, hogy a rakott krumpliba nem kerülhet semmi más a burgonyán, tojáson, kolbászon és tejfölön kívül. Persze ők is csak azért ragaszkodnak ennyire a purizmushoz, mert még nem kóstolták ezt a póréval, almával gazdagított verziót. Egy tányér belőle elég ahhoz, hogy minden véleményt megváltoztasson.
SZOMBAT: Fodros pozsonyi kocka
Annyi sós főételt készítettünk már a héten, jöjjön most hát egy olyan rakottas, ami kivételesen édesség gyanánt fogyasztható. A pozsonyi kocka mákos, lekváros rétegei garantáltan jóllakatnak minden éhes gyomrot, kiegészíteni maximum egy könnyed levessel ajánlott.
VASÁRNAP: Négysajtos rakott padlizsán
Visszatér a padlizsán vasárnap, de most szinte önmagában, gombák, réteslapok és egyéb kiegészítések nélkül...egyetlen társa az a rengeteg sajt marad, amit a szaftos rakottasra kell szórnunk, mielőtt megsütjük. Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ha még színesebbé tennéd az életet a konyhában: