Rohan az élet, vele szaladnak a napjaink is egymás után, megpihenésre bizony kevés idő adatik. Érdemes épp ezért kihasználni a megnyugvásra szánható rövid pillanatokat, például egy étkezés örömét – ami sokkal könnyebben megy majd, ha olyan fogásokat falatozunk, amelyek egy boldog helyre, boldog állapotba visznek minket. Házias, komfortos, laktató ebédekkel telik meg a hetünk, sietősen fogunk főzni, de nem kapkodósan. Mert ennyit mindannyian megérdemlünk. Egy kis komfortot.
Nézd meg galériánkban a hét komfortos ebédreceptjeit!
A nagyi receptkönyvéből lesünk el gyors ebédeket
HÉTFŐ: Tojáspörkölt baconnel
Nem mindig van az embernek ideje rendes pörköltet főzni, ilyen alkalmakkor pedig kénytelen beérni például egy tojáspörkölttel. No jó, persze azért az a kénytelenség nem olyan sanyarú: a szaftos, füstös, szalonnás ragut omlós húsdarabok nélkül is bármikor szívesen eltüntetjük.
KEDD: Mákos guba tej- és tojásmentesen
Jó, jó, lehet, hogy a nagyi nem épp így készítette volna a mákos édességet, azonban egészen biztos, hogy ha akadt volna a kedvenc unokái között csak egy ételérzékeny is, akkor elsajátította volna a vegán guba készítését. Ebben a szellemiségben boldog keddet mindenkinek!
SZERDA: Laskaleves
Kiadós leves, ami után tényleg mozdulni nem bír az emberfia. Még csak-csak odanyúl egy szelet süteményért, amit eléraknak, aztán lehörpinti a kávéját, és elterül a díványon. Ennek a munkanap-kompatibilis verziója egy kicsit kevésbé nyugalmas: irodába csomagolás, mikrózás, majd jóllakott visszatérés a tennivalókhoz – persze a leves így sem esik rosszul, lássuk be.
CSÜTÖRTÖK: Angyalbögyölő vagy pöcsmácsik – azaz nudli háromféleképpen
Az egyik kedvenc házi tésztánk főételként és édességként is az asztalra kerülhet, sőt, igazából bármelyik kedvenc szószunkkal, mártásunkkal, szórásunkkal és feltétünkkel elláthatjuk, éppen az aktuális hangulatunktól függően.
PÉNTEK: Sonkakrémes rántott palacsinta
Igen, macerásabb recept, de kicsit már készülhetünk lélekben a hétvégére, mondjuk palacsintasütéssel és panírozással. A tölteléket amúgy meg is változtathatjuk, biztos a nagymama sem tenne szemrehányást egy gombás vagy éppenséggel sajtos belsőre.
SZOMBAT: Hamis húsleves főzőtökből
Az egy dolog, hogy a nagyinál töltött hétvégi ebédek kötelező része a húsleves, de azt is érdemes megjegyezni, hogy bizony nem mindig van/volt pénz húsra. Szerencsénkre most még az utolsó főzőtökök egyikét bevethetjük húspótlékként, így levesünk is lesz, és a kassza sem ürül ki teljesen.
VASÁRNAP: Leveszöldség fasírt
Ha pedig még tovább húznánk azt a pár forintot, készítsünk a levesezés másnapján a (valamilyen érthetetlen okból) megmaradt zöldségekből fasírtot. Egy kis rizzsel vagy krumplival, valamilyen szósszal kiváló, könnyed lakoma válhat a kis pogácsákból.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ha még izgalmasabbá tennéd a heted, olvasd el ezeket a cikkeket: