7 nap, 7 étel – gabonákból főzünk olcsó, laktató fogásokat

Valószínűleg minden kamrában akad két-háromféle gabona, és csak arra vár, hogy valami ínycsiklandó étel alapját adhassa. A rizs, a gersli, a bulgur mind olyan csodahozzávaló, amiből laktató, gyors és gazdaságos ebédeket, vacsorákat alkothatunk. Nézzünk most egészen pontosan 7 ilyen ételt.

A gabonák fogyasztásával csak nyerni tudunk: olcsó alapanyagok, amelyek sokáig elállnak a kamránkban, bármikot gyorsan főzhetünk belőlük egy laktató köretet, de a főételek világában is megállják a helyüket. Kell még ennél több? Ja, egy valami még kimaradt: a fantasztikusan ízgazdag ételek. Erre példákat lentebb találunk.

HÉTFŐ

Vajas-rizses csirke

A hétfő ezen a héten szabadnap, használjuk ki a plusz időt, és készítsük el ezt a szaftos csirkés egytálételt. Nem lehet vele mellényúlni, és még mosogatni sem kell túl sokat utána.

KEDD

Karfiolos bulgursaláta

A karfiolos bulgursaláta receptjét ITT találod

Ne tévesszen meg senkit a salát elnevezés, ez így is egy meglepően laktató étel, amit akár ebédre, akár vacsorára összehozhatunk, mindössze 40 perc alatt. A bulgur mellé karfiol és megannyi fűszer kerül, és ettől lesz kerek az étel és a világ is.

SZERDA

Kelkáposztás paradicsomos csirkeragu gerslivel

A gerslis csirkeragu recptjéért kattints IDE / Fotó: Judit69

Gersli, káposzta, paradicsom és csirke: hát van ezen mit nem szeretni? Erősen kétséges, hogy valaki vissza tudna utasítani egy ilyen laktató, színes-szagos párosítást. A gersli pedig kifejezetten különlegessé teszi az egészet mély, diós ízével.

CSÜTÖRTÖK

Paprikás újburgonya kölessel

A paprikás-köleses krumpli receptjét ITT találod / Fotó: Judit69

Ha szeretjük a paprikás krumplit (és ugyan miért ne szeretnénk), és mellette rajongunk a laktató egytálételekért is, akkor ez a kölessel megbolondított paprikás, krumplis fogás biztosan bekerül a kedvenceink közé.

PÉNTEK

Nyugat-afrikai rizses hús

A nyugat-afrikai rizses hús receptjét ITT találod / Fotó: NapsütötteVidékünkön

Darált hússal gazdagított, elképesztően fűszeres és aromás egytálétel a javaslat péntekre, ezzel a különleges, mégis valahol ismerős fogással magunk mögött hagyhatjuk a munkanapok nehézségeit.

SZOMBAT

Céklás bulgur kecskesajttal

A céklás bulgur receptjéért kattints IDE

Elképesztő szín, szinte éttermi elegancia: mindez ráadásul 20 perc és egy maroknyi hozzávaló felhasználásával? Aki nem hiszi, járjon utána, és készítse el! Persze, ha valami tartalmasabbra vágyunk, süthetünk mellé egy szelet húst is.

VASÁRNAP

Hajdinás kölesfasírt

Zárjuk a hetet egy fasírttal, de nem akármilyen fasírtról van itt szó. Egy húsmentes, mégis megtévesztően eredetinek ható, ropogós olajban sült finomság ez, ami legszebb arcát egy nagy adag krumplipüré mellett mutatja. A recept kiválóan bemutatja, hogy a gabonákból tényleg bármi készülhet.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas recept, ami csak arra vár, hogy kipróbáld:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...