Ha visszatekintünk az idei nyarunkra, remélhetőleg sok-sok színes, ízes, illatos, szezonális fogást látunk benne. Ne vessünk véget ennek a szép sormintának az utolsó augusztusi hetekben sem: főzzünk, alkossunk a még elérhető alapanyagokból gyors ebédeket, vacsorákat, a családnak, magunknak, vendégségbe érkező barátoknak. A most következő 7 recepttel a lehető legnyáriasabb hetünk lehet, jöjjenek hát a napfényes fogások hétfőtől-vasárnapig.
Nézd meg galériánkban a hétre szánt egyszerű, nyári ebédeket!
Egyszerű ebédekbe zárjuk a nyárvégi ízeket
HÉTFŐ: Pirított csirkemáj grillezett lecsóval
Talán kissé furcsának tűnhet ez a kezdés, tekintve, hogy a máj nem a legnyáriasabb alapanyagok egyike. De könnyedén azzá tehetjük, ha lecsót készítünk mellé... ráadásul grillezve!
KEDD: Taco vöröslencse-tortillában
Tortilla lencséből? Bizony, ez egy létező koncepció: nemcsak lisztből, hanem az apró, színes hüvelyesből is süthetünk palacsintaszerű lapokat, amelyeket aztán megtölthetünk a kedvenc feltéteinkkel. Nyár lévén javasolt a paradicsom, paprika, uborka és a különböző saláták használata, hús, hal vagy tofu mellett.
SZERDA: Friss és gyors paradicsomos tészta
A paradicsomos tészta talán az egyik olyan recept, amit egész évben készítünk, mégpedig gyakran. Beleunni ugyan nehéz lenne (nagyszerűsége egyszerűségében rejlik), de azért nem árthat néha-néha új köntöst adni rá. A nyár utolsó heteiben készüljön konzerv és passata nélkül, friss, lédús, édes paradicsomból!
CSÜTÖRTÖK: Cobb saláta Dacota konyhájából
A megannyi szezonális zöldség mellé természetesen befért még egy kis sült csirke is, hogy ezt a klasszikus salátát tényleg laktatóvá tegye. Elkészíteni szinte semmi idő, így akár frissen is élvezhetjük ebédre, persze előre is elkészíthető.
PÉNTEK: Kukoricagazpacho
Adjunk egy esélyt a kevésbé hagyományos gazpachóknak is, ne ragadjunk le egész nyáron a paradicsomos verziónál. Hiszen ott van a dinnyés, ott van a cseresznyés, no, meg persze a kukoricás! Így biztosan nem kóstoltuk még az aranysárga, augusztusi zöldséget.
SZOMBAT: Barackos caprese, paradicsommal és sonkával, könnyed salátaágyon
Az olasz caprese saláta hagyományosan csupán három dologból áll: paradicsomból, mozzarellából és bazsalikomból. És míg szépsége a szerénységében rejlik, néha eljöhet az idő a szemtelen szerénytelenségnek is. Ilyenkor dobáljunk a salátánkba őszibarackot, sonkát, rukkolát, mert működik, mert jólesik!
VASÁRNAP: Zöldbabos penne császárszalonnával
Ne maradjon le a zöldbab sem: még talán elcsíphetjük sárga vagy zöld színben a zöldségesnél, piacokon. Ha ilyen szerencsénk volt, társítsuk tésztával, paradicsommal, ropogósra sütött császárszalonnával, egy kiadós, mégis gyors vasárnapi ebéd érdekében.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Nyári ötletek, amikkel feldobhatod a főztöd: