Egy szerény, de jól összerakott krumplis étel mindenki kedvét meghozza a falatozáshoz. Legyen szó rohanós hétköznapi ebédről vagy családot leültetős, villantósabb hétvégi vacsoráról, a burgonyát mindig segítségül hívhatjuk, ha elfogy az ihlet. A héten csupa ilyen és ehhez hasonló finomságot készíthetünk és élvezhetünk: a krumplis ételek mellett néhány édesburgonyás fogás is jön majd. Lássuk őket!
Nézd meg galériánkban a hétre szánt krumplis ételeket, a receptekért kattints a képre!
Édes- és sima burgonyában gazdag, gyors receptes hetet tartunk
HÉTFŐ: Édesburgonya-krémleves kókusztejjel
Indítsunk egy melengető, fűszeres levessel, ami garantáltan eltelíti majd a gyomrokat, és felvidítja a kedélyeket. Kókusztejjel készül, ez kiválóan áll neki, és különlegesebbé teszi egy átlagos levesnél.
KEDD: Répás-cukkinis-krumplis tócsni
A tócsni reggelitől-vacsoráig, a nap bármelyik szakában jól esik, ráadásul nemcsak a klasszikus, burgonyás változatban készíthetjük el. Ha már unjuk a krumplit, dobjuk fel a lepényt egyéb zöldségekkel, például cukkinival és répával.
SZERDA: Édesburgonya-gnocchi
Gyúrjunk gnocchit otthon, nem olyan nagy macera és jóval finomabb lesz, mint a bolti. Plusz, ha házilag készítjük, a kedvünk szerint alakíthatjuk a receptúrát: például édesburgonyás masszát is készíthetünk a sima krumplis helyett.
CSÜTÖRTÖK: Krumplis tészta, avagy gránátos kocka
Hét közepére érkezzen egy magyaros klasszikus, a bármilyen szűkös helyzetben előkapható gránátos kocka. Egy kis savanyúsággal, jó paprikásan gyors és mindenkit kielégítő ebéd/vacsora válhat belőle.
PÉNTEK: Sült zöldségsaláta fetával
Szórjuk a kedvenc gyökérzöldségeinket egy tepsibe, fűszerezzük jó alaposan, majd süssük őket vajpuhára. És hogy mi is lesz ebből? Egy ízes saláta, amely gyors és egészséges, valamint laktató is. Fetával pedig egyszerűen isteni lesz.
SZOMBAT: Kapros-juhtúrós sztrapacska Judittól
Hétvégén kicsit több időnk akad pepecselni, használjuk ki ezt a többletet és készítsünk ízes sztrapacskát. A friss, meleg nokedliket forgassuk össze krémes juhtúróval, és szórjuk meg bőven frissen aprított kaporral. Kész mestermű!
VASÁRNAP: Cheddar sajtos őszi zöldségrakottas
Hús nélkül, egyszerű zöldségekből is készíthetünk olyan rakottas ételt, ami minden igényt kielégít. Ezzel az extrán sajtos, színes őszi étekkel gyorsan, könnyedén letudhatjuk az ebédet, mégsem marad majd senki éhen.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több inspiráló recept és konyhai tipp itt: