Ezen a héten a gyors tészták, a levesek és a saláták kapják a főszerepet, könnyed nyári receptjeink ebédre vagy vacsorára reméljük, titeket is elcsábítanak majd!
HÉTFŐ
Nyári tabbouleh lágy krémfehérsajttal
A nyár nagy slágere a SALÁTA, idén nagy kedvencük pedig ezen belül is a tabbouleh, ami egy halom friss fűszernövénnyel, lédús paradicsommal, uborkával, kukoricával, olívabogyóval, extra szűz olívaolajjal és citrommal készül. Ráadásként megspékeljük egy jó adag félzsíros, lágy krémfehérsajttal is, ami még gazdagabbá teszi. A tabbouleh egy klasszikus közel-keleti étel, és hagyományosan kuszkuszból készítik, ezt azonban a gluténérzékenyek lecserélhetik quinoára vagy akár kölesre is. Tökéletes fogás ebédre és vacsorára is, a teljes receptet itt találod!
KEDD
Hideg avokádókrémes retekleves
A hónapos retek hava elmúlt, de lesz nemsokára másik bordós bogyónk, ebből és jégcsapretekből is elkészítheted ezt a hideg, üdítő levest, és ajánlom, tedd meg, mert ez lesz az idei kedvenced!
SZERDA
Tőkehalas-paradicsomos-fehérboros spagetti
Íme egy szuper gluténmentes kukoricaspagetti zamatos tőkehallal, friss paradicsommal, fűszernövényekkel, citrommal, fokhagymával és fehérborral megbolondítva. Egyszerű, ám annál elegánsabb. Tökéletes vacsora a hétköznapokra vagy vendégek fogadására hétvégén.
CSÜTÖRTÖK
Thai vörös currys csirkeleves rizstésztával
Amikor már minden leves unalmasnak tűnik számodra, akkor próbáld ki a thai vörös currys csirkelevest. Tényleg nem kell hozzá olyan sok alapanyag, mint más távol-keleti ételhez. Egyedül a vörös curry az, amit ha nem tartasz otthon nagy mennyiségben, akkor icipici utánjárással be kell szerezzél. Gyorsan, fél órán belül el tudod készíteni, és eszméletlen újdonsággal hat majd rád. A lényeg, hogy azonnal tálald, mert a rizstészta frissen jó, ha túlszívja magát a lével, kásásra puhul, és akkor már senki nem fogja megenni.
PÉNTEK
Paradicsomos tészta olasz módra
Az olasz konyha titka, hogy kevés, de nagyon jó minőségű alapanyagból készítenek mesés fogásokat. Ez is pont egy ilyen! A teljes receptért kattints ide!
SZOMBAT
Nyári Buddha-bowl Takács Kriszti konyhájából
Tökéletes harmónia a szezámolajon sült tofu, a grillezett zöldségek, a pirított diós köles, a friss zelleres spárgasaláta, a kurkumás öntet és a grillezett fokhagymás szósz között.
VASÁRNAP
A hét végére nem levest, salátát vagy tésztát, hanem egy ikonikus angol ételt ajánlunk. Angliában járva nincs olyan hipermarket, de még sarki kisbolt sem, ahol ne jönne velünk szembe a koronázási csirke valamilyen formában. Ezt a fogást II. Erzsébet királynő koronázása alkalmából alkották a londoni Le Cordon Bleu szakácsiskola igazgatói, Constance Spry és Rosemary Hume. A koronázási csirke különlegességét a currypor és a mangócsatni adja, ami azt is jól mutatja, hogy az indiai kultúra legalább akkora hatással volt az angolokra, mint fordítva.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Másra vágysz? Ezeket a nyári recepteket is próbáld ki!