7 nap 7 étel – HÚSBAVÁGÓAN finom, gyors és húsmentes fogások jönnek minden napra

Húsmentes héttel jelentkezik a Nosalty a következő napokban. A célunk az, hogy receptjeink és cikkeink által minél többen rájöjjenek arra, kevesebb állati eredetű élelmiszerrel is mennyei, laktató és egészséges fogásokat lehet készíteni – a Föld és a magunk védelme érdekében.

Próbáljunk meg ezen a héten húsmentes ételeket készíteni! A következő hét napra ízletes, fűszeres, friss alapanyagokkal teli és egészséges ételeket ajánlunk, amelyekben bár néha megjelennek majd állati eredetű alapanyagok, például tejtermékek, a húst és a zsírt egész hétre mellőzzük majd.

HÉTFŐ

Vegán tökfőzelék

A vegán tökfőzelék receptjét itt találod!

Harsanóan friss tökkel ez a nyári, könnyed főzelék garantáltan elnyeri majd a tetszésed. Zöldséges alaplével és egy vegán szójatejföllel ajánljuk az elkészítését, ráadásul nagyon gyorsan, akár 25 perc alatt megvan!

KEDD

Mogyorószószos ázsiai tészta

A mogyorószószos ázsiai tészta receptjét itt találod!

Ha az ember szereti az ázsiai konyhát, és vannak otthon különlegesebb szószai (mint a tamarind és a halszósz), akkor ez egy gyors, finom és különleges vacsora! Ha pedig megvesszük a boltban az előre felszecskázott sárgarépát, akkor tényleg pikk-pakk megvan!

SZERDA

Vegán chilis bab

A chilis bab az egyik legegyszerűbb és legfinomabb egytálétel, amit lehetetlen megunni. Természetesen ezt is tökéletesen el lehet készíteni vegán módra, ráadásul az a legjobb benne, hogy gyakorlatilag csupa olyasmi kell hozzá, ami a legtöbb háztartásban biztosan van. A fehérjebevitel növelése érdekében nyugodtan mehet hozzá picit összetört, főtt csicseriborsó, vagy - ez a mi tippünk - reszelt tofu. A teljes receptet itt találod!

CSÜTÖRTÖK

Csicseripörkölt

A csicseripörkölt teljes receptjéért kattints ide!

Ha vegán vagy, ha nem, ha unod a húst, ha nem, érdemes kipróbálni, mert nagyszerű fehérjeforrás, az íze pedig csodálatos! Akárcsak egy jó ragunál, a titok itt is az alapként funkcionáló paradicsomos-paprikás szószban rejlik.

PÉNTEK

Amouk - a khmer sárga curry

A khmer sárga curry teljes receptjét itt találod!

Pikáns, ízletes és könnyed, ugyanakkor laktató is. Kambodzsa egyik nemzeti ételét leginkább hallal vagy vegán módra készítik el, mi most utóbbi receptjét mutatjuk be nektek. A paszta előre, nagy mennyiségben is előkészíthető.

SZOMBAT

Margherita pizza

A Pizza Margherita teljes receptjét itt találod!

Szinte alig kell hozzá valami, a végeredmény mégis fenséges! Paradicsomszósz, mozzarella és bazsalikom - ez a szentháromság a Pizza Margherita, az olaszok pizzáinak egyik legalapvetőbbike.  

VASÁRNAP

Vegán töltött káposzta besamel mártással

A vegán töltött káposzta teljes receptjét itt találod!

A töltött káposzta hús nélkül is isteni és laktató főfogás tud lenni, ráadásul elkészíteni sem nehéz. Az eredeti receptet Dr. Árvai Anita, azaz Veganeeta készítette el nekünk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több különleges recept, amit idén nyáron elkészíthetsz:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...