7 nap 7 fogás - villámgyors ebédek hétfőtől vasárnapig, hogy legyen idő pihenni is

Ne töltsük minden időnket a konyhában, főleg, ha ilyen szép nyári idő van. Tudjuk le a mindennapi főzést gyorsan, hogy utána szabadon tölthessük az időnk nagy részét a szabadban, vagy ahol akarjuk.

Senki nem szeret órákat a forró tűzhely mellett állni, főleg, ha közben hét ágra süt a nap odakint. Ezekkel a megúszós nyári ebédekkel szerencsére nem is kell ezt tennünk, miután gyorsan összedobtuk az aznapi ebédet, mehetünk dolgunkra nyugodtan. Friss alapanyagok, gyors és tápláló nyári ebédek, gyerünk!

HÉTFŐ

Zöldbabos penne császárszalonnával

A zöldbabos penne receptjét ITT TALÁLOD!

A hét elejére egy nagy tál tészta kell, krémes szósszal, némi zöldséggel, és persze rengeteg ropogós szalonnával.

KEDD

Csirkecsíkok tejszínes tésztával

A csirkés-tejszínes tészta receptjét ITT TALÁLOD!

Aranybarna csirkemell egy könnyű, tejszínes tésztával: ez lesz a gyors ebéd, ami kiment minket a konyhából. Fél óra alatt elkészül, miután jóllaktunk, jöhet a pihenés.

SZERDA

Gyors répás falafel a sütőből

A gyors sütős falafel receptjét ITT TALÁLOD!

Köztudott, hogy bő olajban kell sütni, de most a nagy hőségre való tekintettel inkább dobjuk be a forró sütőbe, hogy belül még omlós, kívül viszont roppanós legyen. Egy friss salátával maga a mennyország.

CSÜTÖRTÖK

Vegán zöldborsófőzelék

Használjuk ki a nyár ajándékát: a friss, hüvelyes zöldborsót. Főzzünk belőle egy könnyű, gyors és laktató vegán főzeléket. Olyan finom, hogy az asztalon csak üres tányérok fognak maradni.

PÉNTEK

Kapros juhtúrós sztrapacska füstölt szalonnával Gáspár Beától

A sztrapacska receptjét ITT TALÁLOD!

A nokedliszaggatás nem is olyan hosszadalmas feladat, csak elsőre tűnik annak. Ráadásul a sztrapacskával amúgy sem kell sokat bajlódni: csupán 40 perc alatt az asztalra varázsolhatjuk ezt a nyáriasan kapros, elképesztően krémes verziót.

SZOMBAT

Fokhagymás-citromos csirkemell

A fokhagymás-citromos csirkemell receptjét ITT TALÁLOD!

Egy szuper szaftos és omlós csirkereceptet mutatunk most Nektek, amit a fokhagyma és a citrom párosa tesz ellenállhatatlanná.

VASÁRNAP

Ratatouille, azaz francia lecsó

A ratatouille receptjét ITT TALÁLOD!

Vasárnap szánjunk egy kicsit több időt az ebédre, koronázzuk meg a hetet ezzel a kicsit sem unalmas, zöldséges fogással. Látványos, laktató, és tele van a nyár ízeivel.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ha még több receptet szeretnél, olvasd el ezeket is:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...