Senki nem szeret órákat a forró tűzhely mellett állni, főleg, ha közben hét ágra süt a nap odakint. Ezekkel a megúszós nyári ebédekkel szerencsére nem is kell ezt tennünk, miután gyorsan összedobtuk az aznapi ebédet, mehetünk dolgunkra nyugodtan. Friss alapanyagok, gyors és tápláló nyári ebédek, gyerünk!
HÉTFŐ
Zöldbabos penne császárszalonnával
A hét elejére egy nagy tál tészta kell, krémes szósszal, némi zöldséggel, és persze rengeteg ropogós szalonnával.
KEDD
Csirkecsíkok tejszínes tésztával
Aranybarna csirkemell egy könnyű, tejszínes tésztával: ez lesz a gyors ebéd, ami kiment minket a konyhából. Fél óra alatt elkészül, miután jóllaktunk, jöhet a pihenés.
SZERDA
Köztudott, hogy bő olajban kell sütni, de most a nagy hőségre való tekintettel inkább dobjuk be a forró sütőbe, hogy belül még omlós, kívül viszont roppanós legyen. Egy friss salátával maga a mennyország.
CSÜTÖRTÖK
Használjuk ki a nyár ajándékát: a friss, hüvelyes zöldborsót. Főzzünk belőle egy könnyű, gyors és laktató vegán főzeléket. Olyan finom, hogy az asztalon csak üres tányérok fognak maradni.
PÉNTEK
Kapros juhtúrós sztrapacska füstölt szalonnával Gáspár Beától
A nokedliszaggatás nem is olyan hosszadalmas feladat, csak elsőre tűnik annak. Ráadásul a sztrapacskával amúgy sem kell sokat bajlódni: csupán 40 perc alatt az asztalra varázsolhatjuk ezt a nyáriasan kapros, elképesztően krémes verziót.
SZOMBAT
Fokhagymás-citromos csirkemell
Egy szuper szaftos és omlós csirkereceptet mutatunk most Nektek, amit a fokhagyma és a citrom párosa tesz ellenállhatatlanná.
VASÁRNAP
Ratatouille, azaz francia lecsó
Vasárnap szánjunk egy kicsit több időt az ebédre, koronázzuk meg a hetet ezzel a kicsit sem unalmas, zöldséges fogással. Látványos, laktató, és tele van a nyár ízeivel.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ha még több receptet szeretnél, olvasd el ezeket is: