7 nap 7 fogás – Mindenbe CUKKINIT csempészünk úgy, hogy nem ununk rá a zöldségre

Bár már egész évben lehet cukkinit kapni, a nyári napérlelte zöldségnél nincsen finomabb. Ehetjük rántva, csempészhetjük tésztába, készülhet belőle tócsni vagy akár sütemény is, mégsem ununk rá az ízére. Gyors és finom recepteket mutatunk a következő napokra.

A cukkini rengeteg ételbe illik, magában 6 házi fagyi és jégkrém receptvideóval ~ a krémes élvezetekértés finom és rengetegféle módon ízesíthető. Jöjjön minden napra egy-egy cukkinis fogás, amit könnyű elkészíteni és mégsem lehet ráunni.

HÉTFŐ

Gyors cukkinis palacsinta

Szuperfinom és gyors vacsoraötlet (a hét többi napján reggelire is kiváló), 20 perc alatt elkészül és szinte biztos, hogy minden van hozzá a konyhában. A teljes receptet itt találod!

KEDD

Kapros-tejfölös cukkinifőzelék

A kapros-tejfölös cukkinifőzelék receptjét itt találod!

A cukkini egy nagyon sokoldalúan felhasználható zöldség, készíthetjük töltve, rántva, rakottasba! Mivel teljesen semleges ízű, így bátran fűszerezhetjük fokhagymával és zöldfűszerekkel, például kaporral, tárkonnyal, kakukkfűvel. Főzelékként sűrítsük könnyed tejfölös habarással, amitől sokkal krémesebb lesz az állaga. Ez a recept most gluténmentesen készült, de tejmentesen is el lehet készíteni, növényi alapú tejtermék-helyettesítővel, úgy is nagyon finom.

SZERDA

Sajtos-cukkinis tortellini

Nyegyedórás recept, mely friss, laktató, mégsem terheli meg a gyomrot. Csak a tortellinit, a tejszínt és a cukkinit kell beszerezned. A teljes receptet itt találod!

CSÜTÖRTÖK

Mediterrán töltött cukkini egyszerűen

Kiadós, egyszerű és gyors. Vasárnapi ebédre is tökéletes választás lehet a családnak, ha nem akarsz sok időt eltölteni a konyhában. A teljes receptért kattints ide!

PÉNTEK

Sárgarépás-cukkinis zöldséglepényke

Gyors nyári falat - önmagában is nagyon finom, de saláta mellé a nagy melegben tökéletes ebéd vagy vacsora! A teljes receptet itt találod!

SZOMBAT

Sáfrányos-zöldséges bulgur

A sáfrányos-zöldséges bulgur teljes receptjét itt találod!

Gyors, egészséges, laktató sali, ami akár önmagában, akár köretként megállja a helyét.

VASÁRNAP

Húsos-paradicsomos rakott cukkini

A hét utolsó napjára egy ráérősebb receptet ajánlunk, amelyre garantáljuk, hogy megéri rászánni az időt. Maradék rizsből és maradék raguból is elkészíthető, de megéri akkor is, ha mindent frissen kell hozzá készíteni. A teljes receptet itt találod!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is próbáld ki a héten!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...