A héten úgy használjuk a paradicsomot és a parikát, mintha nem lenne holnap! És nyugi, egyáltalán nem csak lecsó kerül az asztalunkra, lesz itt rakottas cukkini sok szaftos paradicsommal, fűszeres rizzsel töltött kápia, lasagne-leves, de olasz padlizsános tészta és rácponty is! Főzzetek velünk!
A heti ajánlóért és a receptekért kattintsatok a galériára!
7 nap, 7 étel – Paprika, paradicsom és lecsó a hetünk jelszavai
HÉTFŐ: Tradicionális pasta alla Norma
A hetet természetes, hogy egy gyors ebéd kezdi, hús nélkül, mert nálunk a húsmentes hétfő szinte már alapszabály, jólesik a gyomornak, és a pénztárcánk se bánja. Ezúttal szicíliai, könnyed padlizsános-paradicsomos tészta főjön, egészségetekre!
Desszertnek jegeskávét kaptok!
KEDD: Hagyományos nyári lecsó
Nem godnolkodunk sokat kedden sem, egyelőre még nyár van, szezon van, hadd szóljon ez a nagy kondérnyi klasszikus kolbászos lecsó! Tojás, rizs, tejföl a tetejére? Nálatok mi megy még hozzá?
Nálunk maximum egy gyors csokitorta!
SZERDA: Lasagne-leves
Szerdán megint olaszra vágyunk, és ezúttal egy fazéknyi masszív, dögös húsgombócos leves siet segítségünkre. Ettetek már lasagne-levest? Sok olasz sajttal és a paradicsom kirobbanó ízével ... tökéletes!
Kreatív, laktató, és utána bőven elég lesz egy kevés igazi, autentikus tiramisu...
CSÜTÖRTÖK: Legegyszerűbb paradicsomos rakott cukkini
A cukkini és a rakottas sem maradhat el a heti menüsorból: a kettőt most ötvöztük, és sütőbe raktuk, ha pedig húst is ennétek, helyezzetek a rétegek közé pár szelet csirkemellet nyugodtan! Természetesen sűrített helyett friss paradicsomot ajánlunk bele!
Édesség gyanánt mit szólnátok egy könnyű túrós sütihez?
PÉNTEK: Hagyományos rácponty
Ha valami rácosan készül, biztosak lehetünk benne, hogy találunk a tányéron sok-sok hagymát, paradicsomot és paprikát, bizonyos esetekben még tejfölt is. Pénteken ez esetben a fenti alapanyagok közé omlós pontyszeletek kerültek!
Ha már péntek, kaptok utána egy gyors citromfagyit!
SZOMBAT: Fűszeres, zöldséges rizzsel töltött paprika selymes paradicsommártásban
A szombatunkat egy harsogóan piros töltött paprika koronázza, de ezúttal nem tv-paprikából, hanem kápiából! Ja, és nem mellesleg hús nélkül, gombával, zöldségekkel, rizzsel, zöldfűszerrel készül, rengeteg mártással. Őrület szép, és elképesztő finom!
Mi egy-két Gundel-palacsintát azért villára tűznénk utána...
VASÁRNAP: Az eredeti palócleves receptje
A vasárnap sok családban a súlyos, gazdag húsos leveseké, ami ezúttal paradicsommal, paprikával, zöldbabbal, (nem szárnyas!) hússal, kaporral készül, és palócleves névre hallgat. A ropogós kovászos kenyéren, plusz tejfölön túl más hozzávalót nem igényel, de ha savanykásabban szeretjük, friss citromlevet is csorgassunk rá!
Jöhet utána egy kevés omlós szilvás pite?
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További hasznos konyhai ötletek itt: