7 nap, 7 étel – különleges ebédek készülnek, 45 perc alatt

Van néhány étel, amiről biztosan nem hinnénk el, hogy kevesebb, mint 45 perc volt megfőzni őket. Pedig a konyha nagy könyve bővelkedik ilyen receptekkel, és most a legfinomabbakat be is vethetjük, hogy a mozgalmas-rohanós hetünket ne a konyhában kelljen leélnünk. Készüljünk fel egy kisebb áll-leesésre.

Nem kell órákig a tűzhely mellett fáradozni ahhoz, hogy olyan különleges ételeket hozzunk össze, amelyek egy hétköznapot is képesek izgalmasabbá tenni. Gyors és leleményes receptek ezek, amelyek nem mellesleg sokkal többek egy egyszerű tál tésztánál vagy főzeléknél. Öveket becsatolni, indulhat a villámfőzés!

HÉTFŐ

Mediterrán töltött cukkini egyszerűen

Kiadós, egyszerű és gyors. Hétfőn ebédre a családnak tökéletes választás lehet, ha nem akarsz sok időt eltölteni a konyhában. A cukkini számos formájában közkedvelt étel, és nagyon szerethető, főleg akkor, ha ilyen látványos külső járul az ízletes belsőhöz. A teljes receptet itt nézhetitek meg.

KEDD

Marinált paradicsomos tészta

A marinált paradicsomos tészta receptjéért kattints IDE

Igazi színfolt lesz a heti menünkben ez a tésztaétel. Ha valaki meglátja, biztos azt gondolja majd, hogy az egész előző esténket a konyhában fáradozva töltöttük. Ez maradjon is így, ne áruljuk el senkinek a nagy titkot, hogy mindössze 20 (azaz húsz) percet dolgoztunk vele. Na jó, a receptet azért elküldhetjük a csodálkozóknak.

SZERDA

Fűszeres rizses hús

IDE kattintva elérheted a rizses hús receptjét

A maradékok felhasználása még sosem volt ilyen elegáns. Ebbe az ételbe mehet a rizs, a sült hús, bármilyen zöldség, sőt még savanykás gyümölcs is. A fűszerezés is rajtatok áll, viszont ezt a csirkés-csicseriborsós, kicsit keleti variációt erősen ajánljuk. Nézzétek meg a receptet.

CSÜTÖRTÖK

Vegán édesburgonya-curry

Az édesburgonya curry receptje ITT olvasható

Különleges ízvilágú, gyors és laktató étel, melyet egy dolgos hétköznap végén simán meg tudunk főzni. A vegán jelző nem unalmast vagy íztelent jelent, sőt, ez az édesburgonyás ragu szemet és étvágyat egyszerre gyönyörködtet. A curry receptje itt található.

PÉNTEK

Csirkés Chop Suey

Nemcsak a klasszikus magyar fogások készíthetők el seperc alatt, hanem a nehezebbnek tűnő, egzotikus ételek is lehetnek ilyenek. A mostani recept egy könnyen variálható, maradékmentő, "kínai" rizses hús, rengeteg zöldséggel, csirkével és egy szuper szósszal! Recept itt!

SZOMBAT

Pikáns csirkeburger coleslaw-val

Szombat lévén tehetünk egy kis kivételt a 45 perces szabály alól. És nem is lesz ez olyan nagy csalás, tekintve, hogy csak 15 perccel többért ezt a csodálatosan fűszeres és illatos, csirkés hamburgert kapjuk ebédre. Nézzük a receptet, süssük a burgert!

VASÁRNAP

Ricottás padlizsántekercsek paradicsomszószban

A ricottás padlizsán receptjét ITT találod

Zárjuk a hetet egy abszolút nem időigényes, mégis lenyűgöző sült zöldséggel. Az asztal dísze lesz ez a padlizsános egytál, amire senki nem tud majd nemet mondani. Receptet itt találtok.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el a konyhában:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű tonhalas tészta

Nem kell túlgondolni egy gyors hétköznapi vacsorát vagy ebédet: ha tonhalas tésztát készítünk, biztosan minden éhes száj hamar boldogan elhallgat majd. Egyszerű alapanyagokból ...

Almakompót cukormentesen

Az almakompótot az év minden napján tudnánk enni, de a téli ünnepi időszakban kimondottan jól párosítható a sült kacsával, vagy más ünnepi ételekkel is. Ősszel készíthetjük ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...