7 módszer, amivel kihozhatod a maximumot a mirelit krumpliból

A mirelit sült krumpli praktikus és gyorsan elkészíthető fogás, de nem mindig a legízletesebb. Néhány egyszerű trükkel azonban könnyen felturbózhatod - mutatjuk, hogyan!

Van, hogy gyorsan kell ebédet varázsolni az asztalra, ilyenkor jó, ha van a fagyasztóban mirelit sült krumpli. Bár gyorsan megvan, és nem kell utána takarítani, azért mégsem olyan az íze a fagyasztott sült krumplinak, mintha frissen készítetted volna. A sokakat érintő probléma megoldásért kiáltott, így a profi szakácsok több módszert is kikísérleteztek arra, hogy a rohanós sültkrumpli-evés is izgalmasabb legyen.

Sütőben sült krumpli

Nincs hamburger sült krumpli nélkül. Csak éppen nem mindegy, hogy milyen az a krumpli. A gyorséttermekben kapható, sült burgonyának titulált, zsírban úszó példányokat ...

A tökéletes sült krumpli

Nem az alapanyagokban, hanem a technikában rejlik a recept különlegessége. A végeredmény belül puha, kívül ropogós burgonya lesz. Íme a tökéletes sült krumpli Anthony Bourdain nyomán.

A nulladik lépés ebben a folyamatban a mirelit sült krumpli megválasztása: a hullámos forma előnyösebb, mert a kis fodrokba könnyebben beletapad a só és más fűszerek, így a végeredmény is finomabb lesz.

Használj sütőrácsot

RJ Harvey séf, a Potatos USA igazgatója azt javasolja, hogy süsd a fagyasztott krumpliszálakat rácson, mivel így minden darab egyenletesen át tud sülni a jobb légáramlásnak köszönhetően. A végeredmény ropogós, aranybarna sült krumpli lesz.

Airfryerrel olaj nélkül is elkészítheted

Lauren Koeppe, a Create Hospitality alapítója az Airfryerre esküszik, ha sült krumpliról van szó. Ekkor 200 fokon 12-14 percig kell sütni a krumplit, félidőnél pedig megforgatni. A végeredmény ropogós, ráadásul az olajjal vagy sütőpapírral sem kell bajlódnod. A hátránya, hogy egyszerre nem lehet nagyobb mennyiséget készíteni vele.

Só és minden, mi jó

Koeppe emellet azt is javasolja, hogy a sült krumplit azonnal sózd meg, miután kivetted a sütőből, így maximalizálhatod az ízélményt. Érdemes apró szemű sót használni még amikor meleg és olajos a krumpli, mivel így jobban rátapad a szemekre.

Getty

Ínyenc fűszerezés

A só mellett más fűszereket is használhatsz a krumplidra, például igazi gourmet színt adhatsz az ételnek,ha fokhagymaporral vagy friss rozmaringgal hinted meg, de abban sem akadályoz meg senki, hogy szűz olívaolajjal vagy szarvasgombaolajjal öntözd meg.

Tökéletes sült burgonya

A sült krumpli a világ egyik legegyszerűbb étele, mégis oly rengeteg módon elkészíthető. Mutatunk egy Jamie Oliver kedvencéhez hasonlót, ami tényleg isteni. Ez a tepsis változat ...

A kulcs az öntet

A kaliforniai Great Oak Steakhouse séfje, Jose Mendoza szerint a titok az öntetben rejlik. Ő például a francia hagymaleves szaftjával önti le a krumplit, amire aztán gruyere-t és mozzarellát csorgat. A chili és olvasztott sajt kombinációja is ütős párost alkot a sült krumplival.

A savas alapanyagok kihozzák az ízeket

Harvey szerint a savas alapanyagok felerősítik az ízeket, így a citrusok leve, ecet vagy savanyú uborka jól passzol a ropogós sült krumplihoz.

Sörös bunda a roppanósságért

Szintén Mendoza volt, aki egy elég meglepő javaslattal állt elő: készíts sörből bundát a sült krumplinak. Ehhez keverj össze egy bögre lisztet tojással és egy bögre sörrel, majd adj hozzá fűszereket tetszés szerint. Forgasd meg ebben a keverékben a krumplit, majd süsd a megszokott módon.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Szerző: Szász Nóra

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...