7 majonézes tipp – amire eddig nem gondoltál

A majonéz sokoldalúbb, mint gondoltuk! Megkapó dolgok derültek ki róla, mindjárt 7 darab. Nézd csak, mire használhatod még a lakáson belül!

A majonéz számomra nagy mumus, mert mindig azt hallom, hogy a tipikus „szószok” (majo-ketchup-mustár) közül ez a leghízlalóbb – dehát a legfinomabb is, mit csináljak. Eddig azonban főleg a sonkás-sajtos kiflire pötyögtettem, most viszont azt olvastam, másra is jó. De egész másra. Meglepő majonéztények jönnek, mindjárt 7 darab. Figyelem, frissen készítsük, úgy a leghatásosabb!

Házi gyors majonéz

Szükségem volt egy kis majonézre, de mivel nem volt itthon, így elkészítettem házilag, hiszen sokkal finomabb, mint a bolti.

Gyors majonéz

Ez tényleg egy nagyon gyors módja a majonézkészítésnek, kb. 10 másodperc a hozzávalók előkészítése, és még kb. 10 másodperc a mixelés.

Főzött majonéz

A nyers tojássárgájából és az olajból kikevert változatnál ízre lágyabb, kevésbé karakteres. Vízgőz felett készül vajjal, nem olajjal. Tejföllel dúsítjuk. A kész majonézt ...

1. Köröm(ágy)ápolás

Nem elírás! Ha nem volt időd/pénzed/kedved manikűröztetni, vagy nem is szoktál, áztasd ujjaidat kb. 15 percre majonézbe! Felpuhítja a körömágyat, hidratálja a bőrt, a körmöket pedig táplálja.

2. Festékfoltok ellen

Rácsöppent a falfesték a parkettára vagy a villanykapcsolóra? Kend be kevés majonézzel, mert a majonézben levő olaj kölcsönhatásba lép a festékben levő olajjal, feloldja, és nem engedi odaszáradni a nem kívánt felületekre.

3. Panírozz vele!

Nincs otthon tojásod, viszont ott figyelnek a rántanivaló hússzeletek a hűtőben? Kenj a nyers húsra egy réteg majonézt (nem, nem lesz majonézízű tőle), forgasd szokás szerint zsemlemorzsába, és rántsd ki!

4. Hajpakolásként

Felfrissíti, fényessé teszi hajadat egy adag zsíros majonéz némi vaníliaaromával (az illat kedvéért), masszírozd a száraz, mosás előtti hajadba, hagyd rajta 20 percig, és mosd meg úgy, ahogy szoktad. A tojássárgája és az olaj együtt megteszi hatását!

5. Növénylevelekre

Állítólag a virágosok is használják ezt a trükköt – törölgesd le a leveleket gyengéden vizes ronggyal, majd kenj rájuk egy cseppnyi majonézt is - fényesek, gyönyörűek lesznek hetekig!

6. Nyikorgásra

Nyikorog az ajtó, az ablak, a kilincs, szekrény? Kenj egy rongyra némi majót, dörzsöld oda, ahol érintkeznek-fordulnak az alkatrészek, és láss csodát!

7. Matricára

Leszedhetetlen a matrica, amivel a gyerek körbetapétázta a szekrénysort? Nem tudtad szépen lekapargatni az ajándékról az árcímkét? A majonéz itt is a barátod! Néhány perc alatt leoldja a ragasztót.

Ezt láttad már?

11 dolog, amit nem csináltál még a citrommal

(via goodhousekeeping)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...