7 klasszikus édesség, amit reform módon is elkészíthetsz

Ha szeretsz egészségtudatosan táplálkozni, viszont az édességről se mondanál le, akkor ezek a Te receptjeid!

Csak kapkodjuk a fejünket, hogy ma már a klasszikus, hagyományos édességeket is simán el lehet készíteni reform, “mindenmentes” alapanyagokból. Nem csak a speciális étrendet követőknek, hiszen időnként senkinek sem árt a kísérletezés, az új hozzávalók kitapasztalása, és az energiaszegényebb táplálkozás. Meg fogsz lepődni, mennyi remek receptet hoztunk!

Ezt láttad?

9 nagyon cukkinis recept, amit neked is ki kell próbálnod

Zablisztes palacsinta

Zablisztes palacsinta

Személy szerint a serpenyőt is kikenem olajjal, minden sütés előtt. Körülbelül 10 darab lesz ebből a mennyiségből. Cukormentes lekvárral, xilittel kevert kakaóporral tálaljuk.

Teljes kiőrlésű fahéjas csiga

Gondolnád, hogy a klasszikus kakaós vagy fahéjas csiga is lehet isteni teljes kiőrlésű lisztből? Ha elsőre vonakodsz ettől, akkor keverd 70-30 arányban a liszteket, kevesebb legyen a fehérlisztből!

Brownie cukkinivel és alternatív lisztekkel

Még hogy brownie cukkinivel? Igen! Csodás nedves tésztát kapunk, ha bögrényi cukkinit használunk ehhez a csokis mámorhoz, amit kókusz- és mandulaliszt tesz tészta állagúvá. A maglisztekből, kókuszlisztből egyébként is rengeteg süti ugyanúgy elkészíthető, mint a jól megszokott fehérlisztből.

Muffin, amit nem lehet elrontani és nem szeretni

Ez az egyik kedvenc receptem az oldalon, mert három hozzávalóból készített a szakács nagyon finomat: szuper ötlet a banánt használni az eperrel, amivel tulajdonképpen készen is van a tésztánk, az egészet pedig a tojások tartják össze - cukor sem kell hozzá!

Mindenmentes epres muffin

Egy kedves kolléganőm ajánlotta ezt a receptet, hogy próbáljam ki. Ő más gyümölcsöt tett bele, de mivel nekem volt otthon friss hazai eprem, én azzal készítettem. Nagyon egyszerű és ...

Nyers süti nyárra

Itt a gabonalisztek helyett magvak, mandula és kesudió jelentik a sütemény alapját, na megy egy jó aprítógép és némi türelem. Nyers süti, ami óriási plusz a melegben, sütőt sem kell kapcsolni hozzá!

Fagyit turmixgéppel?

Hoppá, ez eszedbe jutott már valaha? Nem kell hozzá fagylaltkészítő gép, csak egy jó tumixgép, sok-sok (kezeletlen) citrom, tejszín és joghurt! Azért az elég jó érzés, amikor este hazaérve a saját készítésű citromfagyidat kanalazod a film előtt ücsörögve!

Joghurtos citromfagyi

Tény, hogy igazi fagylaltot legegyszerűbben géppel tudunk készíteni, de annak sem kell szomorkodnia, akinek nem pihen egy ilyen masina a konyhapolcon. Van ugyanis néhány trükk és technikai, ...

Liszt- és cukormentes túrótorta, létezik?

Ha túrótortáról van szó, nem viccelek: imádom ezt a sütit, de ritkán eszem olyat, ami eltalálja pont azokat az arányokat, ahogyan én szeretem, sokszor zavar a túl vastag és édes kekszréteg a torta alján. Ebben a receptben kevés kukoricadara teszi sűrűbbé a túrókrémet, hozzáadott cukornak pedig nyoma sincs!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...